Edirne'd sınıra gitmek için gergin bekleyişlerini sürdüren Suriyeli sığınmacılar, müzik arası verdi. İçlerinden bir genç, kemanıyla minik bir konser verdi. Daha sonra gitar çalan başka bir grup geldi. Protestoya ara veren sığınmacılar, müzisyenlerin çaldığı parçalara eşlik etti.

TEM otoyolunda dört gün bekledikten sonra sınıra doğru yürüyüşe geçen sığınmacılar, Batı Kavşağı yakında jandarma ve polis tarafından durduruldu. Güvenlik güçlerinin barikatını aşmaya çalışan Suriyelilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Takviye ekiplerin gelmesiyle amacına ulaşamayan sığınmacılar, geceyi otoyol asfaltında geçirdi. Bu sebeple geceden bu yana Kapıkule’ye giden uluslararası yolun kuzey şeridi ulaşıma kapatıldı.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte uyanan Suriyeliler, kendilerine izin verilmesini istedi ancak güvenlik güçleri kabul etmedi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, sığınmacıların yanına giderek, Kırkpınar güreş alanına geçmeleri için ikna etmeye çalıştı ancak çabaları sonuçsuz kaldı Sığınmacılar, Yunanistan sınırını geçmek istediklerini, bunun için de otoyoldan ayrılmayacaklarını tekrarladı. Vali Şahin ve Başkan Gürkan'ın oradan ayrılmasından sonra bir grup Suriyeli, slogan atarak taleplerini dile getirdi.