Edirne’de akşam saatlerine doğru gelen fırtına etkili oldu. Fırtınadan asırlık ağaçlar devrildi, binaların çatısı uçtu.

Seyir halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşlar ambulanslarla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Fırtına nedeniyle Valiliğin çatısı uçtu. Bahçede bulunan çok sayıda araçta hasar meydana geldi. Valilik bahçesindeki ağaçlara yıldırım düşmasi sonucu ağaç gövdeden iyiye ayrıldı. Yıldırım Mahallesi’nde bulunan Anadolu Lisesi’nin çatısını uçtu, öğrenciler okulda mahsur kaldı.
Daha sonra okula gönderilen otobüslerle öğrenciler evlerine gönderildi.

Edirne’nin en doğal mekanlarından biri olan Meriç Nehri kıyısındaki bir işletmenin bahçesinde bulunan asırlık ağaçlar fırtınaya dayanamadı.
Fırtınanın kökünden söktüğü ağaçlar işletmenin çocuk oyun parkını yerle bir etti. Maddi hasarın meydana geldiği işletmenin sahibi Kemal Kılıç, her fırtına sonrasında bu manzarayı yaşadıklarını anlattı.

Bu yıl 5 taşkın yaşadıklarını anlatan Kılıç, “Taşkının yaptığı erozyondan dolayı bu bölgedeki bütün ağaçların altını oydu. Bu ağaçların hemen hemen hepsi devrilmeye müsait. Şu anda tesisimizde 20’nin üzerinde ağaç devrildi. Özellikle Karaağaç bölgesindeki bütün ağaçların tamamıyla yeniden hızlı bir şekilde budanması ve yenilerinin dikilmesi gerekir. Aksi takdirde can ve mal kayıplarına yol açacaktır.” dedi.