Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Manavgat Temsilciliği, Ankara’da cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, kanlı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerini okuyarak hep bir ağızdan 'aramızda' diye bağırdı. Eğitim Sen Manavgat Temsilcisi Bülent Irmak, acılarının yüksek olduğunu savaşa inat her zaman barış söylemeye devam edeceklerini ifade etti.

İşçilerin, kamu emekçilerinin, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gittikleri Ankara'da böylesi bir eylemi lanetlediklerinin altını çizen Irmak, " Savaşa inat barış hemen şimdi demek için gitmiştik. Sarayın saltanatı uğruna aylardır dökülen kana 'dur' demek için gitmiştik. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gitmiştik. Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış (Valilikçe uygun görülmüş), bütünüyle barışçıl bir miting için gitmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, önünde patlattılar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz." diye konuştu.