Kobani'de IŞİD'e karşı PYD saflarında savaştığı öne sürülen ve yaralanan 9 kişinin, KESK'e bağlı Eğitim-Sen merkezinde tedavi edildiğini öğrenen polis ekipleri operasyon düzenledi. Eğitim-Sen genel merkezinde yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından yaralılardan durumu ağır olan dört kişi ambulanslarla diğer beş kişi ise polis otosu ile hastaneye kaldırıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri sabah saatlerinde Çankaya Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak Numara 13'te bulunan Eğitim-Sen'in Genel Merkezine geldi. Savcılık kararıyla arama yapan polis ekipleri Kobani'de IŞID'e karşı PYD saflarında savaşırken yaralananların tedavi için burada olduğunu tespit etti. Polis ekipleri yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından durumu ağır dört kişiyi ambulansla, ayakta tedavi edilen 5 kişiyi de polis otosuyla hastaneye götürdü. Yaralılar sendikadan çıkarken sendika üyeleri alkış ve slogan atarak yaralılara destek verdi.

Öte yandan yaralıların Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Hastanesine götürüldüğü öğrenilirken polis ekiplerinin sendikadaki çalışmaları devam ediyor.