Aktif Eğitim-Sen yönetimi, haksız ve hukuksuz şekilde görevden alınan binlerce okul yöneticisinin gözünün Anayasa Mahkemesi'nde olduğunu bildirdi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, "Eğitim kurumlarına yönetici atamalarını düzenleyen kanun maddesi, iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınmıştı. Yüksek Mahkeme, bu konuyu önümüzdeki günlerde karara bağlayacak." denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "AYM'nin kanun maddesini iptal etmesi halinde, geçmişte dava açmış olan okul müdürleri eski görevlerine dönebilecek. Henüz dava açmamış olanlar ise karar sonrası konuyu mahkemeye taşımaları halinde görevlerine iade edilebilecek.
Aktif Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlı ve hukuksuz uygulamaları yüzünden mağduriyete uğrayan binlerce üyemiz adına, AYM'den son dönemde adeta mumla arar hale geldiğimiz hukuka uygun bir karar vermesini bekliyoruz.

Ülkemizde başta öğretmenlerimiz olmak üzere, herkesin hukuk devletine olan inanç ve güveninin tazelenmesine büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Biz, ülkemizin küresel itibarının zedelenmemesi için sorunun iç hukuk yoluyla çözülmesini arzu ediyoruz. Aksi taktirde, bütün mağdurların haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde aramaları gerekecektir. Bu durumda, ülkemiz hem küresel anlamda ciddi bir itibar erozyonu yaşayacak hem de milyonlarca lira maddi tazminat ödemek zorunda kalacaktır."