Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanlığı döneminde mezarlık hizmetlerini ücretsiz hale getirdiklerini hatırlatarak belediye personelinden oy için çalışmalarını istedi.

Zeybekci, Çamlık Mesireliği’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin personeli için düzenlediği kahvaltıya katıldı. Burada bir konuşma yapan Zeybekci, “Denizli’nin bütün mahallelerinde çocuklarımıza dokunan ne varsa bugün sizlerle beraber onu biz yaptık. Denizli’de sporla ilgili Gazi Bulvarı'ndaki o spor salonundan sonra bütün spor salonlarını sizlerle beraber biz yaptık. Denizli’de aklınıza gelen ne varsa hakikatten sizlerin desteği ile sizlerin mimar ve mühendislik projelerinizle sizlerin teknik projelerinizle sizlerin takiplerinizle sizlerin el emeği ile göz nuruyla sizlerin alınteri sizlerle beraber yaptık.” dedi.

TÜRKİYE’DE EVLERE MAVİ VE SİYAH TORBA DAĞITAN TEK BELEDİYE OLDUK

Denizli Belediye Başkanlığı döneminde ilk defa bütün evlere siyah ve mavi torba dağıtmaya başladıklarını ifade eden Zeybekci, “Arkadaşlarımız demişlerdi ‘başkanım yapmayız sonra pişman oluruz, mahcup oluruz. Bakın bunu yapan Türkiye’deki tek tek belediye vardır o da Denizli Belediyeleri'dir şu anda. Pamukkale ve Merkezefendi devam ettiriyor şimdi onları. Türkiye’de başka yapan yok bunu.” diye konuştu.

MEZARI KAZMASI, TAHTASI, KEFENİ, YIKAMASI HER NE VARSA ÜCRETSİZ HALE GETİRDİK

İlk defa Belediye Başkanı olduğunda arkadaşlarına 'bundan sonra mezarlık hizmetlerinde hiçbir ücret alınmayacak' dediğini hatırlatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim vatandaşım. Bir vefatı olduğunda, yakını vefat ettiğinde ona hiçbir şeyi elini sürdürmeyeceğiz. Mezarı kazması, tahtası, kefeni, yıkaması her ne varsa, bunları yapacağız dediğimde ‘aman başkanım gözünü seveyim, yapmayalım’ diyen arkadaşlarımız oldu. Sonra o arkadaşlarımız, aynı arkadaşlarımız, bunun ne kadar güzel bir hizmet olduğunu birkaç ay sonra insanlardan gelen o muhabbeti gördükten sonra dediler ki, ‘başkanım biz bunu yapacağız, artık dönüş yok.”

CHP'ye yakın anket şirketlerinin de anketlerinde 2011 seçimlerinde oranlar şu anda yaklaşıldığının görüldüğünü anlatan Zeybekci, şunları kaydetti: “Bu seçimlerde iktidar değişmiyor. Hükümet değişmiyor. AK Parti iktidarı devam ediyor. Ama Denizli’nin önünde bir karar var. Denizli siyasetin lider şehirlerinden biri olacak sonucu, alacak mı almayacak mı? Denizli Türkiye ortalamasının üzerinde olacak mı? Olmayacak mı? Denizli buna karar verecek. Onun için burada şahsiyle ilgili, bu işin şahıstan çıkması gerekiyor. Tek kişinin gayreti ve ilişkileriyle, tek kişinin zorlanmasıyla gelebilecek yer burasıdır. Bundan sonra dava sizindir. Bundan sonra mesele sizindir. Bundan sonra bu mesele Denizli’nin meselesidir. Onun için Denizli bu seçimlerde bir karar verecek. Evet biz varız , biz bunu devam ettireceğiz. Sürdüreceğiz kararını vermesi gerekir. Bu 7 Haziran'da iktidar değişmeyecek, hükümet değişmeyecek, ama şehirlerin yarışları var. Onun için bu seçimlerde Denizli’de hizmet destanı yazan benim yol arkadaşlarımın bu işe müdahil olması gerekiyor. Şu önümüzdeki 3 hafta boyunca kapı kapı, sokak sokak bildiğini tanıdığınız her yere nasıl ki Denizli’ye müdahale ederek bu hale getirdiniz. Denizli’yi bu seçimlerde bir üst lige çıkarmak için bu müdahaleyi özellikle sizlerden isteyebileceğime inanıyorum. Çünkü sizler benim yol arkadaşımızsınız. Sizler benim bu yürüyüşteki en güçlü destekçilerimizsiniz. Onun için bunu sizlerden istemeye hakkım var diye düşünüyorum. Sizlerin de bunu çok muhteşem bir şekilde yapabileceğinize inanıyorum.”