Ege Üniversitesi'nde PKK'lılarca bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından binlerce kişi tekbirler ve sloganlar eşliğinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Gazi Caddesi'nden Öğretmenevi önüne kadar yürüdü. Elazığ Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Murat Taşkın burada yaptığı açıklamada "Fırat’lar ölür ama Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar." dedi.

Elazığ Ülkü Ocakları tarafından, İzmir Ege Üniversitesi'nde PKK'lı grup ile çıkan arbedede bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenlendi. İkindi namazına müteakip İzzetpaşa Camii'nde gıyabi cenaze nazmı kılındı. Namazın ardından cami önünde toplanan binlerce kişi tekbirler ve sloganlar eşliğinde Öğretmenevi'ne doğru yürüdü. En önde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafı taşındı. Öğretmenevi önünde toplanan binlerce kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kampüste PKK istemiyoruz', 'Vur de vuralım öl de öl ölelim' diye sloganlar attı.

Yapılan yürüyüş sonunda açıklama yapan Ülkü Ocakları Elazığ İl Başkanı Fatih Murat Taşkın, "Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Çakıroğlu kardeşimiz önceki gün PKK'lı teröristler tarafından bıçaklanarak şehit edilmiştir. Biraz önce şehidimizin gıyabi cenaze namazını kıldık. Allah rahmet eylesin. Ülkücü hareket her şeye rağmen sağduyulu ve tavrını sürdürecektir. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Şu da bir gerçektir, 1980 öncesinde komünistler nasıl üniversiteleri cephanelik haline getirdiyse bugün de dağdan inen PKK'lılar üniversiteleri cephanelik haline getirdiler. Buradan yetkili yetkisiz, ilgili ilgisiz, soylu sopsuz, şerefli şerefsiz herkese sesleniyoruz. Biz tabutlukları da biliriz, yağlı urganları da kızıl kurşunları da biliriz, Allah’sız, kitapsız, imansız odakları da biliriz. Herkes şunu bilsin bizim ölümden, zulümden, kandan, baruttan, zindandan korkumuz yok. Son olarak şunu söylüyorum; Mustafalar ölür, Cengizler ölür, Fıratlar ölür ama Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar." dedi.

Toplanan kalabalık daha sonra Elazığ Ülkü Ocakları önünde İstiklal Marşını okuduktan sonra sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.