Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Elektrik Motorları ile İlgili Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliği'nde (SGM-2012/2) değişiklik yapıldı.

Tebliğin amacı, Enerji ile İlgili Ürünlerin Çevreye Duyarlı Tasarımına İlişkin Yönetmeliğin uygulanmasına yönelik olarak, motorların ayrı olarak ve başka ürünlere takılı halde piyasaya arz edilmesi ve hizmete alınması ile ilgili çevreye duyarlı tasarım gereklerini belirlemek olarak değiştirildi. Söz konusu tebliğin kapsamı dışında olan motorlar ise şöyle belirlendi:
"Ek-I’in 2 nci maddesinin (3), (4), (5), (6) ve (12) numaralı alt bentlerinde belirtilen bilgilendirme şartları geçerli kalmak kaydıyla;
a) Bir sıvı içine tamamen daldırılmış halde çalışacak şekilde tasarlanmış motorları, b) Dişli, pompa, fan veya kompresör gibi bir ürüne tam olarak entegre edilmiş olan ve enerji performansı üründen bağımsız olarak test edilemeyen motorları, c) Deniz seviyesinden 4000 metrenin üzerindeki yüksekliklerde, ortam sıcaklığının 60°C’nin üzerinde olduğu yerlerde, 400°C’nin üzerinde maksimum çalışma sıcaklığında, ortam sıcaklığının herhangi bir motor için -30°C’nin altında, hava soğutmalı bir motor için ise 0°C’nin altında olduğu yerlerde, ürüne giren soğutma suyu sıcaklığının 0°C’den düşük, 32°C’den yüksek olduğu yerlerde ve 30/12/2006 tarihli ve 26392 (4. Mükerrer) sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelikte (94/9/AT) tanımlanan muhtemel patlayıcı ortamlarda çalışacak şekilde özel olarak tasarlanmış motorları, ç) Frenli motorları, kapsamaz."

Tebliğin Ek-1’inin 2. kısmının sonuna "Bu Ek’in 2. kısmında yer alan bilgilerin motor etiketi üzerine yazılmasının mümkün olmadığı durumlarda motor etiket üzerine sadece tam anma yük ve gerilimdeki (UN) nominal asgari verim (η) yazılır." paragrafı eklendi.