Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde meydana gelen yağma olayının failleri İstanbul'da yakalandı. Ağrı Emniyet Müdürlüğün'den yapılan açıklamaya göre, 28 Ocak 2015 günü gece muayyen bir saatte, Eleşkirt'te tek olarak ikamet eden Z.M. isimli şahsın evine girerek şahsı darp eden ve evde bulunan 2 bin 500 TL’sini alarak olay yerinden kaçan şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında zanlılar İstanbul'da yakalandı.

Olayın meydana geldiği gün, müştekinin evinin yakınlarında görülen ve önceden haklarında birçok suçtan kaydı bulunan S.E. ve T.Y. isimli şahıslar tespit edildiği ve olay yerinden alınan parmak izleri ile şüpheli S.E. isimli şahsın parmak izlerinin uyuşması üzerine şahıslar aranmaya başlanmış, il genelinde yapılan aramalarda şahıslar bulunamamıştı. Olayla ilgili daha kapsamlı yapılan çalışmalarda, şahısların 28 Ocak 2015 günü saat 14.00 sırlarında bir dolmuşa binerek Erzurum’a gittikleri, buradan da İstanbul iline kaçtıkları tespit edildi.

İstanbul’da saklandıkları yerin tespit edilmesiyle harekete geçen Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlıları gözaltına aldı. Suçlarını itiraf eden zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.