Hayatını kaybeden emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksız, Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel basın mensuplarının düşen F-4 uçaklarıyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksız son yolculuğuna uğurlandı. İkinci namazına müteakip Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazına abisi Naci, oğulları Kaan ve Umut, kız kardeşi Şefika Parmaksız, kızları Kübra Topraktaş, Emine Karadeniz’in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Osmanoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve kuvvet komutanları katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından cenaze omuzlara alındı ve askeri törenle top arabasına kadar taşındı. Cenaze, top arabasına alınmadan önce komutanların önünden geçerken saygı duruşunda bulunuldu. Top arabasıyla askeri bandoyla bir süre yol alan cenaze daha sonra defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na doğru yola çıkarıldı.

Tören sonrası Necdet Özel’e basın mensupları düşen F-4’lerle ilgili soru sormak istedi. Özel soruları yanıtsız bırakırken, korumaları da basın mensuplarının Özel’e yaklaşılmasına izin vermedi. Alaettin Parmaksız GATA’da bir süredir lösemi tedavisi görüyordu. Parmaksız dün akşam saatlerinde hayatını kaybetmişti.