Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsiminin gelmesi ile artan motosiklet kullanımı nedeniyle sürücüleri kask takmaları yönünde uyardı.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, yaptığı açıklamada trafik kuralları güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, güvenli bir trafik ortama sağlayarak trafik kazaların sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik projelerin tüm hızıyla devam ettiği söyledi.

İl merkezinde araç trafiğine kapalı olan yaya kaldırımları ile Hüseyin Kâhya Parkı ve diğer park alanlarında motosiklet kullanımının yaygınlaştığını açıklayan Onur, “Özellikle araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı Zafer, Bankalar Ankara caddeleri ve Atatürk bulvarı üzerinde bulunan kaldırımlara motosikletlerin gelişi güzel park edilmesi ediliyor. Bu durum maalesef hem kentimizin genel görünümü hem de düzeni açısından bir sorun haline gelmiştir.” dedi.

Onar, şunları kaydetti: "Ayrıca ekipman eksikliğinin neden olduğu ya da 'Saçım bozulmasın, bu sıcak havada kask mı takılır?' diyerek kaskını takmayan ve hatta beraber yolculuk yaptıkları kişilerin de kask takmasını sağlamayan motor kullanıcıları bulunmaktadır. Bu olaylardan dolayı ufak sıyrıklarla atlattıkları kazalar dışında, büyük acılara sebep olan kazalarla karşılanmaktadır. Kask kullanımının, meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanmaların yüzde 65 oranında azalttığı yapılan bilimsel çalışmalar ile ispatlanmıştır. Bu nedenle motosiklet sürücülerinin ve beraber yolculuk yaptıkları kişilerin seyir halinde bulundukları sürece mutlaka kask takmaları kendi can güvenlikleri için önem arz etmektedir.”

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli olarak motosiklet kullanıcılarının kask kullanmalarının kendi can güvenlikleri için gerekli olduğunu anlatmak amacıyla kampanya kapsamında ilin değişik noktalarına bilgilendirici el broşürleri dağıtıldığını belirten Onar, “Bu çalışma ile motosiklet kullanıcılarının kask kullanımının alışkanlık haline getirmeleri ve vatandaşlarımızın can güvenlikleri ile rahat ve huzurlu bir trafik ortamının sağlanması amaçlanmıştır. İlimiz genelinde şehir içi ile şehir dışı karayolları ayırımı yapılmaksızın motosiklet sürücülerinin ve yolcularının kask kullanımını yüzde 100´e ulaşmasına yönelik denetlemelerimiz artarak devam edecektir.” diye konuştu.