Liseli şefler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen Liselerarası Gastronomi Yarışması'nda, birbirinden ilginç lezzet ve tasarımlardaki kurabiyeleriyle kıyasıya mücadele etti. "İçindeki Kurabiye Canavırını Uyandır" başlıklı yarışmada kendi tarifleriyle yarışan öğrencilerden Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi'nden Tayfun Arslan, Antep fıstıklı cookie ile birinci oldu. İkinciliği Özel Bornova Koleji'nden Oktay Vardar şerbetli cocostar, üçüncülüğü MEV Koleji'nden Sinem İnce ve Ilgın Pınar havuçlu kurabiyeyle aldı. Meslek lisesi grubunda ise birinciliği Bornova Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi'nden Merve Erduman ve Ümmühan Sargın, Hintbaba kurabiyesi sunumu sonucu kazandı. Konak Alsancak Nevvar-Salih İşgören Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi'nden Furkan Akgeç karpuz kurabiyesiyle ikinci, Göztepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nden Şeydanur Şahin kadayıflı çıtır kurabiyeyle üçüncü oldu.

‘HOBİNİZ MESLEĞİNİZ OLSUN’

Cumhuriyet altını ve madalya kazanan genç şefler, ödüllerini 14 Nisan 2015'te düzenlenecek İEÜ kuruluş yıldönümü töreninde alacak. Liseli gençleri yarışma heyecanı içerisinde yalnız bırakmayan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, yenilikçiliğe ve girişimciliğe önem verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Esen, "İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak yenilikçiliğe ve girişimciliğe verdiğimiz önemimizi hiç yitirmedik. Sonuçlarını da mezunlarımızın başarılarında görüyoruz. Burada yaratıcı ve girişimci gençleri görüyorum. Yaratıcılıklarını kurabiyelerinde sergilediler. Yeni neslin böyle yaratıclık örnekleri sergilemeleri çok değerli. İşte biz böyle gençleri eğiterek geleceğe hazırlıyoruz. Bence dünyadaki en mutlu insan, hobisini mesleği olarak yapandır. Umarım gençlerimiz de bu hobilerini hayatları boyunca mutluluk içinde meslekleri olarak yapar." diye konuştu.

‘JÜRİ ÇOK ZORLANDI’

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi üyeleri Bahar Dinçer ve İffet Kaya, İEÜ Öğrenci ve Kurumsal Faaliyetler Müdürü Mine Kayıcan, eğitmen şefler Melike Konday ve Selcen Dabağ’dan oluşan jüri, dereceye girenleri belirlemek için çok zorlandı. Yenilebilir at ve at arabasındaki karpuz dilimli kurabiyeler, Hindistan cevizinin içindeki sunumlar, sepette havuç şeklindeki kurabiyeler dikkat çeken sunumlar arasındaydı.