Zonguldak'ta sağ kol ve bacağı felçli olması nedeniyle güçlükle yürüyen yüzde 57 engelli Tebernuş Varol(48)'un memurluk sevinci, güvenlik soruşturmasında 19 yıl önce 4 karton kaçak sigaraya takıldı. 1996 yılında ihbar üzerine kayınvalidesi Fatma A.'nın iş yerinde ele geçirilen kaçak sigara paketini koruma güdüsüyle kendisinin getirdiğini ifade edip suçu üstlenmesi ve sonraki yıllarda eşinden boşanma aşamasında tehdit ve yaralama suçları nedeniyle memurluk ataması iptal edildi.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinin özel şartlar arasında yer alan 'güvenlik soruşturması olumlu olmak' şartını taşımadığı gerekçesiyle 15 Ekim 2014 tarihindeki atama kararının iptal edilen Varol'un sevinci kısa sürdü.

Tuhafiye üzerine esnaflık yaptığı Bartın'da, eşinden 2006'da boşanmasının ardından 2010 yılında felç geçirerek yüzde 57 engelli olan 1 çocuk babası Varol, aynı tarihte Zonguldak'a taşındı. 3 ayda bir 850 lira engelli maaşının yanı sıra çarşıda kibrit, çakmak ve yara bandı gibi eşyalara satarak geçimini sağlayan Varol, iddiaya göre kayınvalidesinin tekel bayisinde 4 karton kaçak sigara yakalanınca suçu üstlendi. Varol, "20 sene Bartın'da yaşadım. 2010'da felç geçirdim ve engelli duruma düştüm. Zonguldak'a geldim. Geçen sene engelli müracaatımı yaptım ve kuraya girdim. Neticede kuradan çıktım diye beni aradılar. Engelli halimde 2 defa İstanbul'a gidip evrakları bıraktım. 2 aylık soruşturmada, 19 sene önce sevdiklerimi koruma amacıyla üstlendiğim 4 karton kaçak sigara yüzünden memur olamıyorum. Ben vicdanen mağdur durumdayım. Cezaevi şart değil, bir şekilde uygun gördükleri başka kurumda atama yapmalarını talep ediyorum. Zaten kısa kalan ömrümde başka bir fırsatım ve emekli olma imkanım olmayacağından yetkililerden yardım talep ediyorum. Yardımcı olurlarsa çok sevinirim." dedi.

'BÖYLE OLACAĞI AKLIMDAN BİLE GEÇMEZDİ'

Memurluk çıktığı için günlerce sevinçten uyuyamadığını, ancak koruma güdüsüyle üstlendiği 4 karton kaçak sigara yüzünden hayatının şokunu yaşadığını kaydetti. Varol, tehdit ve yaralama olayının ise eşinden boşanmasıyla ilgili problemlerden kaynaklı olduğunu ileri sürdü.