Uşak'ta toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu MHP il binasının önünden geçtiği sırada bozkurt işareti yaptığı için koruma polislerince gözaltına alınan MHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Seher Kayıhan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Uşak'ta dün Erdoğan'ın parti binası önünden geçişi sırasında bozkurt işareti yaptığı için gözaltına alınan Kayıhan, ifadesinin ardından savcılığa mevcutlu çıkarılmak üzere serbest bırakılmıştı. Kayıhan, bugün sorgulanmak üzere Uşak Adliyesi'ne götürüldü. Ardından da tutuklanması talebiyle Uşak sulh ceza hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi, Kayıhan’ı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Kayıhan, adliye çıkışında, “Yarıya güvenimiz tamdır. Adalet elbette yerini bulur. Yapmadığımız bir suçtan dolayı suçlandık. Allah'ın izniyle süreç sonunda da aklanacağız. Başımız dik, alnımız ak.” dedi.

Seher Kayıhan’ın avukatı Baki Kantar ise şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Uşak'ı ziyareti sırasında MHP il binasında bozkurt işareti yaptığı ve Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiası ile müvekkilim Seher Hanım, tutuklama talebi üzerine mahkemeye sevk dilmiştir. Yanlış hesap Bağdat’dan döner. Adalet gerçekleşmiştir. Sulh ceza hakimliği, tutukluluğa gerek görmemiştir. Müvekkilim serbest bırakılmıştır. Adalet topaldır ama varacağı yere er ya da geç varır."

Kayıhan’ın, kendi iradesiyle savcılığa ifade vermeye gittiğini söyleyen MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt da adliye önünde yaptığı açıklamada, “Dün başlayan süreçle ilgili olarak bugün Uşak MHP Merkez İlçe yöneticimiz Seher Kayıhan, savcılığa ifade vermek üzere kendi iradesiyle geldi. Savcılık, tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından da savcılığın tutuklama talebi reddedildi. Bu süreç devam ediyor. Sorgulama süreci bittikten sonra yargılama süreci devam ediyor. Hep birlikte takip ediyor, hukukun iyi bir şekilde işleyeceğini bekliyoruz.” dedi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay ise, "MHP il binasının önünden geçerken tarafsız olduğunu söyleyen Sayın Cumhurbaşkanı'nın Rabia işareti yapması manidardır. MHP’nin bozkurt işareti yapması doğaldır. MHP, 46 yıldır faaliyetini sürdüren siyasi bir harekettir. Cumhurbaşkanı korumalarının, parti binasına girerek üyemizi gözaltına almalarını, Sayın Başbakan'ın geçtiğimiz günlerde, ‘Legal görünümlü partiler’ sözünden sonra biz artık başka şeylerin başlangıcı olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da şunları söyledi: "Hepimiz biliyoruz ki bozkurt işareti, MHP'nin siyasi işaretidir. Yıllardır bu yapılmıştır ve suç olarak nitelendirilemez. Kimisi zafer işareti yapar, Cumhurbaşkanımız ise Rabia işareti yapıyor, hepimiz biliyoruz. Bunların hiçbiri suç değildir. Hukuk sistemi adına üzüntü duyulan bir gündür. Türkiye'de hiç kimsenin güvencesi yok. Eğer Cumhurbaşkanı'na karşı eleştirel bir söz söylerseniz, bir başkası zafer işareti yaparsa, bir başkası bozkurt işareti yaparsanız can güvenliğiniz yok, özgürlük güvenceniz yok. Daha da kötüsü, MHP il binasının basılması ve Seher Hanım'ın gözaltına alınmasıdır. Bunu kınıyorum. Cumhurbaşkanı, yeminini hiçe saymıştır. Yemin, bizim toplumumuz için kutsal bir şeydir. Cumhurbaşkanı, tarafsızlığını yitirmiştir. Yapılanlar kabul edilemez. AKP ile birlikte Türkiye'nin hukuk sistemini ve özgürlükleri yok etmeye çalışmaktadırlar. Buna karşı mücadele etmeye devam edeceğiz." CHP Gençlik kollarını da önleme gözaltısına tâbi tutulduklarını söyleyen Yılmaz, "Demokrasiden, özgürlükten, çağdaşlıktan yana olanların bu durumları görmesi lazım. 8 Haziran'da bu rezaletin sona ereceğini düşünüyorum." dedi.