Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi'de seslendiği vatandaşlardan başkanlık için oy istedi. Erdoğan, " 7 Haziran çok önemli. 7 Haziran’da öyle bir seçim yapılacak ki; eski Türkiye mi, yeni Türkiye mi? Yeni Anayasa’ya evet mi? Başkanlık sistemine evet mi?” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Belediyesi toplu açılış törenine katıldı. Sultangazililere seslenen Erdoğan, Mısır’da Mursi için verilen idam kararını eleştirdi. Batılı ülkeleri suçlayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Az önce onu duydum. Mısır’da halkının yüzde 52 oyu ile Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Burada enteresan bir şey var. Bakınız; Mısır eski Mısır’a dönüyor. Eski Mısır’ın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Tarih kitaplarından da biliyorsunuz değil mi? Oraya dönüyor. Batı maalesef darbeci olan Sisi’ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken Mısır’da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz kendileri onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar.”

Mursi’nin idam kararına dikkat çeken Erdoğan, “Bütün bu gidişe şekil verecek olan bu millet. Türkiye ve Türk milleti. Onun için sizin duruşunuz çok önemli. Onun için 7 Haziran çok önemli. 7 Haziran’da öyle bir seçim yapılacak ki; eski Türkiye mi, yeni Türkiye mi? Yeni Anayasa’ya evet mi? Başkanlık sistemine evet mi?” ifadelerini kullandı.