Ensar Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Liseleri ile ilgili bir tanıdığının 'İmam Hatip'te ne okutulduğu hepsi bir kenara, İmam Hatip tabelasının altından geçmek bile yeter evladım' dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ensar Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftarda konuşan Erdoğan, İmam Hatip Liseleri'nin önemine değindi. İmam Hatip neslinin millete hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, ''28 Şubat dönemindeki haksızlıkların, hukuksuzlukların, mağduriyetlerin büyük ölçüde giderildiği bir gerçek. İmam Hatip okullarımızın 600 binden 60 bin'e düşen öğrenci sayısı bugün 1 milyonu buldu. Bu bir gerçeği ortaya konuyor. Demek ki milletimiz kendi, ruh dünyasında aslında evlatlarını İmam Hatip okullarına göndermeyi kesinlikle sinesine yerleştirmiş. Kendi yapamadığını biliyor ki artık İmam Hatip okullarında evladıma verirler. Onu o şekilde yetiştirirler. Zira bir genç nesil var ki maalesef elinde palayla dolaşıyor, silahla dolaşıyor. Bakıyorsunuz molotoflarla dolaşıyor. Bunlar bizim neslimiz olamaz. Bu milletin evladı olamaz. Zira Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer Müslümanlarda emindir. Bunların böyle bir derdi var mı? Yok. Ama ben inanıyorum ki İmam Hatip neslinin böyle bir derdi vardır. Böyle bir ideali vardır. Onlar bu millete bu yolda hizmeti vermeye devam edecektir.'' şeklinde konuştu.

İmam Hatip liseleri ile ilgili bir tanıdığının sözlerini paylaşan Erdoğan, ''İmam Hatip okullarımızın 65 yılı bulan hikayesini en yakından bilenler sizlersiniz. Bir büyüğüm öyle diyordu: 'İmam Hatip'te ne okutulduğu hepsi bir kenara, o tabelanın altından geçmek bile yeter evladım' diyordu.'' ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ İMAM HATİPLERİ KAPATANLARI HATIRLAMAYACAK

'Bu yürüyüşü hiçbir engel, hiçbir sabotaj, hiçbir iftira, hiçbir yalan durduramayacaktır.' diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Milletimiz İmam Hatipleri kapatanları hatırlamıyor, hatırlamayacak. Hatırlasa da hayırla yad etmeyecek. Ama bu okulları kuranlar ve yaşatanlar daima rahmetle, sevgiyle, takdirle anılacak. Milletimiz ezanına dokunanları gönlünden silmiştir. Ama o ezanı yeniden kendisine kazandıranları Menderesleri gönlünün baş köşesinde yaşatmaya devam ediyor.''