Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılışında muhalefeti hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu çıkmış projeler açıklıyor. 30 yıl sonrasına proje açıklıyor. Kim öle kim kala. Sırtında küfe de yok. Çok rahat atıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bak senin bu söylediklerini başbakanlığım döneminde ilan ettiğim için tekrar söylemek durumundayım. Cumhuriyet'in 100. yıldönümü ile ilgili olarak biz 2023 için hedef koyduk. Şu an milli gelirimiz 10 bin 500 dolar, 2023'te hedef 25 bin dolar. Bu hedefleri koyan bir hükümet var, iktidar var. Böyle kuru sıkı atmakla bu işler olmuyor. Sorumluluk istiyor." dedi.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki açılışta enflasyonun yüzde 33'ü gördüğünü, şimdi tek haneli rakam olduğunu belirtti. Erdoğan, "Peki biz kimlerden devraldık bu ülkeyi? DSP, MHP, ANAP'tan. Şimdi bakıyorum Sayın Bahçeli bize ileri geri hakaretler ediyor. Sayın Bahçeli ben sana hakaret etmeyeceğim. Muhatabım da değilsin zaten. Çünki Çankaya'ya çıkamayacağımı, o yarı yokuşta kalacağımı söylemişti. Biz öyle çıktık ki bunlar geride nal topladı." şeklinde konuştu.

Ekonomide iyileşmenin olduğunu savunan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şunları söyledi: "Böyle konuşarak olmuyor Kılıçdaroğlu. Hesap uzmanıymış. Bak benim Maliye Bakanı'm var idi, şimdi Cumhurbaşkanı'yım. Kendisini severim. Böyle konuşacağına, Maliye Bakanı'mın yanında 200'e yakın hesap uzmanı var. Beraberce bir televizyona çıkın, onunla bir dertleşin, bir hesaplaşın. O sana zaten, bu hesapların ne olduğunu, nasıl gelip gittiğini anlatır. Fakat Maliye Bakanı'mız 'gel çıkalım' diyor, bir taraftan kendisi diyor ki 'kim istiyorsa gelsin', çık. Neden çıkmıyorsun, çıkamaz, bunların dikili ağacı yok."

Hakkari Havaalanı'nı da açacaklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki hafta 29. havalimanı, Hakkari'yi açacağız. 2 yıl tehirli açıyoruz. Bölücü terör örgütün engellemeleri ile oradaki mütahitler kaçarak, iş makinaları yakılarak malesef iş bu noktaya geldi. Biz bölücü terör örgütün desteklememiş olan partiye rağmen Hakkari Havalimanı'nı bitiriyoruz. Şimdi çıkmış demokrasi diyorlar. Bunların demokrasi ile alakası yok. Van'da musluklardan kan akıtıyolar, kan. Ciddi tepki gelince değiştirdiler. Çamur tamam da kan ne yahu."

Hakkari ile birlikte havaalanı sayısı 55'e çıkacağını belirten Erdoğan, İstanbul'da 150 milyon kapasiteli havalimanına başladıklarını, buranın maliyetinin 12 milyar avro, 25 yıl da kira sürecinin olduğunu ve 22 milyar da kira ödeneceğini belirterek, bunun 'idarecilik, bir sevk-i idare kabiliyeti' olduğunu savundu.

Bu arada, Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için denizin doldurarak yapıldığı havaalanının maliyeti yaklaşık 300 milyonu bulduğu ve 2 milyon kapasitesinin olduğu açıklandı.