Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum isteğim şu, diyorum ki biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır'' dedi.

Erdoğan, İstanbul'daki Huber Köşkü'nde sporcu ve sanatçılarla iftarda bir araya geldi. İftarın ardından davetlilere seslenen Erdoğan, ''İhracatımızda gayet güzel gelişmeler var. Fakat bunun da önünü kesmeye gayret edenler var. Ama bunu da aşacağız. Çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Bütün bunlarla birlikte benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum isteğim şu, diyorum ki biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu başarmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bizim ikide bir önümüze getirilen bu Türk'tü, Kürt'tü, Laz'dı, Çerkez'di, Gürcü'ydü, Abaza'ydı. Ben artık diyorum bizim kitabımızda bunların yeri yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşmeye mecburuz, orada bir olmaya mecburuz, orada beraber olmaya mecburuz. Çünkü burada bir millet kavramı nedir diye soruyorsak millet kavramının içerisinde Türk'ü de vardır, Kürt'ü de vardır, Laz'ı da vardır, Çerkez'i de vardır, Gürcü'sü de vardır, Abazası da vardır. Millet budur. Millet bir çeşnidir. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok'' ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK OLARAK DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ"

Türkiye'nin ekonomik olarak daha da güçleneceğini savunan Erdoğan, ''Bizde 2 milyon insan şu anda kamplarda ve şehirlerimize yayılmışken Batı'nın tamamında şu andaki göçmen, mülteci sayısı 200 bin. Bu kadar komik. Böyle bir tablo içerisinde Türkiye bu süreci işletti, işletiyor. İşte Ramazan'ın bu inceliği bu özelliği de bununla örtüşüyor. Böyle bir tablo içerisinde bu millet ben inanıyorum ki aynı kararlılığıyla yarınlara farklı bir şekilde yürüyecektir. Ekonomik olarak daha da güçleneceğiz. Bundan hiç şüphem yok, hiç endişem yok. Birilerinin farklı farklı, yalan yanlış şeyler söylemesi çok komiktir'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, program sonunda da katılımcılara Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan bir kitap, kadınlara fular, erkeklere ise kravat hediye etti.