Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte imam hatip liselilere uygulanan ayrımcılığı kaldırdıklarını söyledi. Bugün imam hatip liselerinde okuyan öğrenci sayısının 1 milyon 200 bini geçtiğini ifade eden Erdoğan, “Bunlar dayatmayla olmadı, zorlukla olmadı.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ile yeni eğitim yılı açılış törenine katıldı. Erdoğan’ı öğrenciler tekbirlerle karşılandı. Öğrencilere seslenen Erdoğan, “Ülkemizdeki her güzel güzel hizmet gibi bu okulları da dillerine dolayanlar, burası üzerinden bizi yıpratmaya, kendilerine rant devşirmeye çalışanlar oldu. Bugün aynı zamanda okulun arazisiyle ilgili maalesef pek çok ahlaksız iddiayı dile getirenlerin, hatta meseleyi Meclis gündemine kadar taşıyanların utanç günüdür. Ama biliyoruz ki onların karakterinde utanma duygusu yok. Hamdolsun! Onlar bizim muhatabımız değil. Bizim muhatabımız işte buradaki pırıl pırıl gençlerimizdir. Önümüzdeki yıllarda da bu okullarda eğitim görecek evlatlarımızdır, milletimizdir.” şeklinde konuştu.

‘ÖNCE ALLAH’IN RIZASINI UMUYORUZ’

“Biz hizmetimizi milletimiz için yapıyoruz. Önce Allah’ın rızasını, sonra da milletimizin takdirini umuyoruz.” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sabrın neticesinde imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı. Bunlar dayatmayla olmadı, zorlukla olmadı. Ama nasıl oldu? Bir tarafta getirdiler kat sayı engelini koydular. Bir tarafta imam hatipten çıkanlar istedikleri okula gidemesinler diye bu katsayı ile ön kestiler. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan evladım Boğaziçi Üniversitesi’ne gidecekken gidemedi. Aynı şekilde kızlarım da bu bariyere takıldı. Biliyorsunuz ‘kötü komşu ev sahibi yaptırır’ meselesi var ya biz de çocuklarımızı yurt dışına göndermek suretiyle orada okudular.

Biz bir şeye aşığız. Niye bu çocukların ayaklarına pranga taktınız? Bu bir yarış değil mi yarış. Kim hangi okulu istiyorsa o okula gitsin önünü kesmeyin adeta zincirlere bağlamayın. Özgürlükse eğitim özgürlüğünün önünü kıstınız. Ne adına kıstınız güya özgürlükten yanayız diye kıstınız. Ama gerçek özgürlükten yana kimlerin olduğu ortay çıktı. Sırf imam hatip okullarını bitirmek için yok etmek için tüm eğitim sistemini adeta felç ettiniz.

‘İNŞALLAH SÜPER HİLALLERLE GELECEĞİ BİRLİKTE KURACAĞIZ’


Biliyorsunuz bazıları farklı dille konuşurlar ama bu gece süper hilal vardı. Biz de göreceğiz dedik. Kalktık ama bulutlar üzerini örtmüştü, göremedik. İnşallah süper hilallerle geleceği hep beraber kucaklarız. Ve Rabia’mızı unutmayın. Rabia’mız çok önemli.”

Konuşmasının ardından Erdoğan, okulun yapımına katkıda bulunanlar tablo hediye etti. Ardından Erdoğan açılış kurdelasını kesti.

CHP’Lİ TANRIKULU’NUN SOR ÖNERGESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Acıbadem semtinde imam hatip lisesine dönüştürülen Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi’yle ilgili sor önergesi vermişti. Tanrıkulu, okul inşaatının ihalesiz verildiği ve bölgede başlatılacak büyük ölçekli imar rantı elde etme hamlesinin ilk adımı olduğu iddialarını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sormuştu. Tanrıkulu'nun soru önergesinde yıkılıp yeniden inşa edilecek okulun 2 yıl önce 1 milyar TL harcamayla yapılan depreme karşı güçlendirilmesinin hangi şirket tarafından yapıldığı sorusunu da yöneltmişti.