Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konyalı M.E.A.'dan sonra Konyalı bir gence daha dava açtı. Erdoğan'ın açtığı hakaret davasında suçlanan 17 yaşındaki A.E.K. 4 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Konya’da düzenledikleri Menemen Hadisesi'ni anma eyleminde Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve 2 gün tutuklu kalan 16 yaşındaki M.E.A.'dan sonra aynı eylemde yeralan lise öğrencisi 17 yaşındaki A.E.K. de Recep T. Erdoğan'la mahkemelik oldu. Eylemde attığı sloganlarla cumhurbaşkanına hakaret ettiği ileri sürülen A.E.K., 2 Haziran tarihinde Konya’da hakim karşısına çıkacak. A.E.K., Konya 3′üncü Çocuk Mahkemesi’nde 4 yıl hapis talebiyle yargılanacak.

Kendilerine 'Halkçı Liseliler' adını veren bir grup genç, 23 Aralık 2014 tarihinde Konya merkezdeki Gedavet Parkı’nda toplanarak, Menemen Hadisesi'ni andı. Anma eyleminde basın açıklaması yapan Meram Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi M.E.A., basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla okulunda gözaltına alındı. M.E.A. Konya 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. M.E.A itirazlar üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.E.A.'nın ocak ayında yaşadığı gözaltı-yargılama-tutuklama sürecinden 3 ay sonra aynı eylemde yeralan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Lisesi 11. sınıf öğrencisi A.E.K.’ye de Erdoğan’a hakaret iddiasıyla dava açıldı. Recep T. Erdoğan'a hakaret iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 2 Haziran salı günü Konya 3′üncü Çocuk Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak olan A.E.K., 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak.