Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı projesine yönelik olarak, ‘’Birileri havalimanını engellemek için elinden geleni yapıyor. Yahu engelleyemeyeceksiniz. Biz orasını söke söke bitireceğiz. Bu işin lamı cimi yok.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni' nde konuştu. Erdoğan, törende üçüncü havalimanı ve 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3. Havalimanı projesine ilişkin olarak, söke söke bitireceklerini ve kimsenin bunu engelleyemeyeceğini söyledi. Erdoğan ‘’Ülkem hızlı trenle bizim dönemimizde tanıştı. Boğaz'ın altından Marmaray'ın geçişi asrın projesiydi. Önümüzdeki yıl da Avrasya tüneli bitiyor. Şu anda çalışıyor tabi boğazın altında olduğu için kimse görmüyor.3. köprü hızla devam ediyor. 4 gidiş 4 geliş ortasından da hızlı tren. İnşallah yıl sonunda bitecek. Bütün bunlar bir aşkın bir sevdanın dertli olmanın gereğidir. Birileri havalimanını engellemek için elinden geleni yapıyor. Yahu Engelleyemeyeceksiniz. Biz orayı söke söke bitireceğiz. Bu işin lamı cimi yok.’’ diye konuştu.

‘TAKMIŞLAR KAFAYA İLLE DE TAKSİM’

1 Mayıs kutlamalarına da değinen Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Bugün 1 Mayıs. Be kardeşim, bu 1 Mayıs’ı engelleyenler kimdi? Biz geldiğimizde 1 Mayıs tatil değildi. En ufak bir kutlama yoktu. Biz geldik, 1
Mayıs’ı emeğin, işçinin tatil günü olarak ilan ettik. Ne zaman, 2009’da. Şimdi takmışlar kafaya, ille de Taksim. Biz siyasi parti olarak devlet nereyi gösterirse oraya gidiyorduk, başbakanken. Birisi Yenikapı 1,5 milyon insan kapasiteli, diğeri Maltepe 2 milyon. Kendine güvenebiliyorsan oraya git. Güvenemiyorsan 6 küçük yer var. Niçin illa da Taksim deyip milletin huzurunu kaçırıyorsunuz. Bakıyorsun elinde değişik değişik bayraklar, illegal örgütler moltoflar..,Bunlara karşı duruşumuz millet olarak çok önemli.’’ ifadelerini kullandı.