Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde katılacağı duyurulan, ‘Van Ekonomi Zirvesi’ne katılmadı. Programdan önce de gerginlik yaşanmıştı. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, konuşmasının programdan çıkarılmasını eleştirerek katılmayacaklarını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi programında, saat 11:00'da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek, ‘Van Ekonomi Zirvesi’ne katılacağı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın ikametgahındaki programının uzaması nedeniyle saat 11.00'deki programa katılamayacağı belirtildi.

Erdoğan’ın programa gelmeyeceği açıklanmadan salonda gerginlik yaşanmıştı. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın konuşması programdan çıkartıldı. Bunun üzerine Twitter hesabından duruma tepki gösteren Kaya, şu tweetleri paylaştı: “Belediye başkanının konuşturulmadığı bir zirvede kent ekonomisinin de canı cehenneme. İşte devletin vana bakış açısı. Depremde de böyleydi

Bu zirve cumhurbaşkanlığı tarafından AKP seçim propaganda toplantısına dönüştürülmüştür. Dostlarımızın bilgisine.

Bu gün İstanbul'da düzenlenecek olan Van ekonomi zirvesine, cumhurbaşkanın konuşmamıza tahammül göstermemesinden dolayı katılamayacağım.”