Hayatını kaybeden Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç ölümünden kısa süre önce geldiği baba memleketi Hatay'da yaşını soranlara "Bana hep yaşımı soruyorlar. Bende 18 diyorum. İçimizdeki insan sevgisini yaşattığımız müddetçe sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeyi Allah nasip eder inşallah" demişti.

Hatay'da özel bir kolejde 'Nasrettin Hoca Fıkraları' isimli müzikli tiyatro oyununu sergilemiş ardından İskenderun ilçesine geçerek bazı ziyaretlerde bulunmuştu. Sosyal bir proje kapsamında klip çekimleri için geldiği İskenderun’da Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret eden merhum Sanatçı Büyükburç, babasının memleketi olması dolayısıyla Hatay'ı çok sevdiğini söylemişti. Hayatının önemli bir bölümünün Hatay topraklarında geçtiğini anlatan Büyükburç, "İskenderun ve dolayısıyla Hatay bu topraklar benim baba memleketim. O yüzden İskenderun’u çok seviyorum. Çok eski yıllardan beri İskenderun’a karşı ayrı bir sevgim var. Yeni bir proje için klip çalışmalarımız kapsamında yeniden buralarda olmaktan ayrıca sevinç ve gurur duyuyorum. Bana hep yaşımı soruyorlar. Ben de 18 diyorum. İçimizdeki insan sevgisini yaşattığımız müddetçe sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeyi Allah nasip eder inşallah. İskenderun halkına buradan en kalbi duygularımla sevgilerimi, şükranlarımı iletiyorum” demişti.

HATAYLI ÖĞRENCİLERLE 'ANTAKYAM' PARÇASINI SÖYLEMİŞTİ

Ölümünden 4 gün önce Hatay'a gelen ve Özel TED Kolejinde çocuklara Nasrettin Hoca Fıkraları isimli müzikli çocuk oyununu sergileyen usta sanatçı Erol Büyükburç'un ani ölümünün ardından kolej yönetimi taziye mesajı yayınladı. Yönetim taziye mesajında öğrencilerinin Erol Büyükburç'a yaptığı sürprizi de paylaştı. Öğrenciler Merhum Sanatçı Erol Büyükburç ile son kez 'Antakyam' parçasını beraber söylemişlerdi.