HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Erzurum'da yaptığı miting öncesi başlayan olaylar miting sonrasında da devam etti.

HDP Genel Başkanı'nın İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği miting sonrasında da bir grupla HDP'liler arasındaki gerginlik sürdü. Miting alanından ayrılan HDP'li gruba karşıt grup, taş ve sopalarla saldırmak istedi. Polis, TOMA'lar ile sıktığı tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Miting alanından ayrılan HDP grubu, polis kordonunda İstasyon Meydanı'ndan Mahallebaşı semtine kadar yaya olarak gitti. Bu sırada gruba, karşıt görüşlü bir grup taşla saldırdı. Polis, yine biber gazı ve TOMA'lardan sıktığı tazyikli su ile gruba karşılık verdi.

Erzurum'dan araçlarıyla ayrılmak isteyen HDP'lilerin otomobilleri de Sanayi semti güzergahında taşlandı. Bir otomobil takla attı. 3 kişi yaralandı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Gazdan etkilenenler ambulanslar ile hastanelere sevk edildi. Bir polis de ayağından yaralandı.

Bir grup, HDP il binasının bulunduğu ve Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Mahallebaşı semtine yürümek istedi. Polis izin vermedi. Miting öncesinde Van, Şanlıurfa, Elazığ, Trabzon, Bingöl ve birçok ilden takviye polis ile TOMA aracı Erzurum'a sevk edildi. Jandarma timleri de olaylara müdahale etti.