Erzurum'da sabah saatlerinde bir evin kapısını çalan biri kadın diğeri maskeli erkek iki kişi, kapıyı açan yaşlı kadının yüzüne sprey sıkarak eve girmek istedi. Ev sahibi kadının bağırması ve yaşanan arbede üzerine soyguncular olay yerinden yaya kaçtı.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Ömer Nasi Bilmen Mahallesi 11. Sokak'taki Hacıoğlu Apartmanı'na sabah saatlerinde gelen iki kişi apartmanın 5'inci katında oğlu ile birlikte yaşayan dul Sevim Künden(70)'in kapısının zilini çaldı. Kapıyı açan Künden'in yüzüne, kar maskeli bir erkek ile başı açık bir kadın sprey sıkarak içeri girmek istedi. Ancak bu sırada yaşlı kadının bağırması üzerine karşı ve diğer komşularının dışarı çıkması üzerine soyguncular yaya olarak olay yerinden kaçtı.

Eşgali belirlenen soyguncuların yakalanması için polis mahallede ve şehir merkezinde geniş çaplı çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri söz konusu evin dış kapısında parmak izi ile merdivenler ile evin giriş kısmındaki soygunculara ait ayakkabı izlerini aldı. Gözyaşları içerisinde olayı anlatan Künden, "Dul bir kadınım, oğlumla yaşıyordum. Evde benden başka kimse yoktu. Kapı çaldı. Kapıyı açtım. Maskeli bir erkek ile kadın yüzüme sprey sıkıp içeri girmeye çalıştı. Bağırmam üzerine soyguncular kaçtı." dedi.