Esenyurt’ta bulunan bir fabrika inşaatında kısmi çökme meydana geldi. Beton atıldığı sırada 7 işçi çöken enkazın altında kaldı. Enkaz altında çıkarılan işçiler hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Örnek Mahallesi’nde bir fabrika inşaatında beton atıldığı sırada kısmi çökme meydana geldi. İddialara göre, iskelenin atılan betonun yükünü taşıyamaması üzerine çöktüğü belirtildi. Çökme nedeniyle inşatta çalışan 7 işçi yaralandı. Diğer işçiler, çevreden gelen vatandaşlar ve olay yerine çağrılan itfaiye görevlilerinin çalışmaları sonucu yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı.

İtfaiye ekipleri ve şantiye işçileri inşatta yaptıkları incelemede göçük altında kimsenin kalmadığını belirledi. Bunun üzerine sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı. Olay yeri inceleme ekipleri de şantiyede inceleme yaptı.

Göçük nedeniyle yakınlarıyla birlikte aynı şantiyede çalışan bir işçi gözyaşlarını tutamadı. Amcasının durumunu öğrenmek isteyen genç işçiyi diğer işçiler sakinleştirmeye çalıştı. Hastaneye kaldırılan amcasıyla telefonla konuşturulan işçi güçlükle teskin edilebildi.