Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin, verdiği haberlerle birçok kumpası önceden deşifre eden Twitter fenomeni Fuat Avni'nin iddiaya göre, aralarında gazeteci, savcı, polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğunu açıklamasına, "Türkiye'de hukuk devleti yok, hukuk rafa kalkmış. Anayasa askıda. Artık her şey olabilir. Olursa bu bir felaket olur." dedi.

Başkan Öztekin, Cihan Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin iddialarını gördüğünü, daha da detaylı inceleyeceğini belirterek, "Eğer bunlar doğruysa bir hukukçu olarak söyleyecek bir şey bulamıyorum artık." dedi.

Seçim öncesi bu tür bir çalışmanın siyasi bir girişim olacağını ve bunu siyasilerin yapacağını vurgulayan Başkan Öztekin, "Bakın bir avukat, bir baro başkanı olarak buna inanmak istemiyorum. Olursa bu bir siyasi çalışma olur. Ama bunun geçmişteki örnekleri var. Hep ortaya çıktı." diye konuştu.

"Böyle bir şey olabilir mi? olabilir" diyen Başkan Öztekin, şöyle konuştu: "Çünkü Türkiye'de hukuk devleti yok. Hani bakın hukuk var mı? Anayasa askıda. Bu nedenle her şey olabilir. Bu ülkede kimin tutuklanacağını, kimin alınacağını birisi karar veriyorsa ve bir de Sulh Ceza Mahkemeleri var malumunuz. Eh gelin siz düşünün. Eğer bahsedilen böyle bir şey gerçekleşirse felaket olur, yani felaket. İnan artık söylenecek bir söz bulmakta zorlanıyorum. Ne diyeyim. Bu Fuat Avni'ye de bir bakmak lazım. İnşaallah böyle bir şey olmaz temennisindeyim. Dediğim gibi olursa da bu bir felaket olur."