Eskişehir’de, Hakkâri Dağlıca'da PKK terör örgütleri mensuplarınca yapılan saldırıda şehit düşen askerlere destek çıkmak için yürüyüş yapıldı.

Eskişehir Adalar semtinde toplanan bin kişilik grup sloganlar atarak buradan Vişnelik mahallesindeki hava şehitliğine geldi. Cadde üzerindeki esnaf ve iş adamlarından da destek alkışları alan grup adına basın açıklamasını Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir il Başkanı Onur Erkol yaptı.

Erkol yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün Mehmetçiğin kararı ve milletin kararı biridir. Bugün Türkiye’ye huzurun gelmesi için terör bitirilmelidir. Terörü bitirecek olan çözüm mehmetçiğin amansız mücadelesi ve halkımızın birlik ve kardeşliğini tesisi etmektir. Güneydoğu'daki halk PKK’nın eylemlerine karşı çıkmaktadır. Türküyle Kürdü’yle milletimiz birliğin ve kardeşliğin bir zorunluluk olduğunu daha iyi kavrıyor. İhanet büyük olabilir. Ama kararsızlığımız daha büyüktür. Türkiye’yi bölmeye kalkanlar değil birleşenler kazanacaktır. PKK’dan korkmuyoruz, Çünkü hepimiz mehmetçiğiz, mehmetçik mevsimindeyiz."

HDP İL BİNASINA SALDIRI

Öte yandan, Eskişehir'de bir grup, HDP Eskişehir İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde saldırı düzenledi. Sabah 08.30 ile 09.00 arasında düzenlenen saldırıda parti binası camları kırıldı, eşyalar yerle bir edildi. HDP bayraklarının ve pankartlarının yere atıldığı saldırıda, apartman içerisindeki güvenlik kameralarının da ters çevrildiği görüldü.

HDP İL BİNASININ KAPISI KIRILDI

Eskişehir'de HDP il binasının bulunduğu iş merkezi önünde toplanarak terör olaylarını protesto eden grup arasında yer alanlardan bazı kişilerin 7'nci kattaki HDP binanın kapısını kırıp içerisindeki eşyayı dağıttıkları ortaya çıktı.

HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, dairenin çelik kapısının kırılıp içeriye girildiğini söyledi. Uluçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Sabah saat 08.30-09.00 arasında bize yönelik bir saldırı oldu. Gündüz gözü, HDP parti binası Sakarya caddesinde, merkezi bir yerde, 7. kattayız. Burada aileler var, sendikalar var, partiler var. Balyozlarla kapılar kırılıyor. İçerisi tarumar ediliyor. 3 yıl önce bu şehirde Ali İsmail Korkmaz adında bir genç yürüdü diye kafasına sopalarla vurularak öldürüldü. AKP'yi protesto etmek suçken, HDP'yi darmaduman etmek çok kolay ve sıradan bir olay halinde. Biz tüm halkımıza şunu söylüyoruz; demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadeleden geri adım atmayacağız. Bu ülkeye kardeşliği ve barışı HDP ile getireceğiz. Bu tahammülsüzlüğü kınıyoruz. Emniyet görevini yapmamıştır. Emniyet güçlerini kınıyoruz, emniyet müdürünü kınıyoruz. Herkesi görevini yapmaya çağırıyoruz."

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri Şubesi ekipleri HDP binasında parmak izi çalışması yaptı, kırılan kapı ve pencerelerinin fotoğrafları çekildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.