Eskişehir’de çeşitli siyasi partilerin, kitle örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, sendika, oda ve derneklerin desteklediği ‘teröre lanet’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Eskişehirliler Atatürk caddesinin Adalar girişinde başlayan yürüyüş Hamamyolu’ndan devam ederek, vilayet meydanında son buldu. Yürüyüşe katılanlar daha sonra Hava Şehitliğine giderek, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Eskişehir’de Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesinin önderliğinde bir araya gelen çeşitli partileri, kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendika, oda ve derneklerin desteklediği ‘Teröre Lanet’ yürüyüşü Mustafa Kemal Atatürk Caddesinin Adalar girişinde başladı. Yürüyüş öncesinde Eskişehir’deki Türk-İş’e bağlı sendikalar katılımcılara, Türk Bayrağı ve üzerinde ay-yıldız bulunan şapkalardan dağıttı.

Yürüyüşçüler Adalar girişinden, Hamamyolu caddesine kadar, terör örgütü aleyhine sloganlar atıp Mehmetçik’e destek verdi. Yürüyüşçülere Hamamyolu boyunca, gezintiye çıkan Eskişehirliler de sloganlara eşlik edip destek verdi.

Vilayet meydanında yürüyüşçüler dev Türk Bayrağı ile Atatürk posteri açtı. Vilayet meydanında buluşan kalabalık Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunup, hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

Katılımcılar adına bir konuşma yapan ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, günün cumhuriyete ve şehitlere sahip çıkma günü olduğunu belirterek, ”Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık için emperyalizme karşı, Mustafa Kemal önderliğinde verdiği ve 30 Ağustos 1922’de kazandığımız bugün kutladığımız büyük zafer, Mustafa Kemal’in sözleriyle ‘Bugün kutladığımız büyük zafer özellikle Türk ordusunundur. Türk Ordusu ve Türk Milleti var olsun diyoruz. Emperyalizm, özellikle son 13 yıl kesintisiz süren AKP iktidarı döneminde ‘Sevr’ yeniden ülke gündemine fiilen sokmuştur. AKP iktidarı döneminde bir yandan laik cumhuriyetin değerleri, kurumları, kadroları değiştirilip dönüştürülürken diğer yandan da emperyalizmin projelerine eş başkanlık yapılmıştır. 90’lı yıllar sonunda etkisiz hale getirilen PKK terörü ile mücadeleden vazgeçilmiş, sözde çözüm amacıyla bölücü terör örgütü ile müzakereler başlatılmıştır. Önümüzde yenilenecek genel seçimlerde bu zihniyeti artık iktidar yapmamalıdır” dedi.

Vilayet meydanındaki törenden sonra, Hava Şehitliğine gidilerek, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.