Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el konulmasına tepki gösteren Vanlı Halime Can (60) iki katlı evini Bank Asya'ya bağışlamak istedi. Can, "Bank Asya bizim her şeyimiz. Benim ufak bir evim var. Bank Asya’ya devretmek istiyorum. Bank Asya güçlenmesi lazım, Bank Asya’ya yardım etmek lazım. Fakir fukaranın kapısıdır Bank Asya." dedi.

Van’da Şerefiye Mahallesi'nde yaşayan, 30 yıl önce eşini kaybeden ve zor şartlar altında 5 çocuğunu okutan Halime Can(60) sabah saatlerinde Bank Asya şubesine gelerek, iki katı evini destek olmak amacıyla bağışlamak istediğini bildirdi. Burada Cumhurbaşkanı'na seslenen Can, "Ben Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Biz seni başımıza getirdik, bize sahip olasın, bize yardım edesin, dinimize yardım edesin diye getirdik. Yoksa sen bizi hapishanelerde süründürmeye mi niyetlisin? Bank Asya’dan vazgeç. Bank Asya bizim her şeyimiz. Benim ufak bir evim var, gelmişim Bank Asya’ya devretmek istiyorum. Bank Asya güçlenmesi lazım, Bank Asya’ya yardım etmen lazım. Fakir fukaranın kapısıdır Bank Asya." şeklinde konuştu.

Bank Asya’nın ayakta kalması için gerekirse aç kalacağını belirten Halime Can, Bank Asya için her yere gideceğini söyleyerek, bu zulmün artık bitmesini istedi. Can, "Ben kalp ameliyatı oldum, gözlerim iyi görmüyor, yüzde 78 özrüm var. Beş kuruşum yok, duvar dibinde kalsam da önemli değil. Çoluk çocuğum batıda üç kuruş kazansa gönderse ekmek yiyeceğim. Göndermese yemeyeceğim. Bize sahip çıkmıyorsan zulüm de etme. Vazgeç bu yoldan. Dini İslam’ın birliği, beraberliği ve güzelliği için bir araya gelelim. Düşmanları sevindirmeyelim. Ben bir anne olarak haykırıyorum. Şu dershanelerle uğraşmayın, okullarla uğraşmayın." ifadelerini kullandı.

Halime Can’ın anlamlı desteği karşısında teşekkürlerini dille getiren banka yetkilileri, bu desteği kabul etmedi.