15 Temmuz Darbe kalkışması sonrası Fetö Lideri Fethullah Gülen'in sağlığı iyice bozuldu. Fethullah Gülen'in yerine FETÖ Lideri olacağı iddia edilen İsmail Büyükçelebi kimdir? İsmail Büyükçelebi ne iş yapıyor? İsmail Büyükçelebi nereli? İsmail Büyükçelebi evli mi? İsmail Büyükçelebi 'nin çocuğu var mı? İsmail Büyükçelebi nerede yaşıyor? Ayrıntılar haberimizde.

FETÖ'nin "12 imam" arasında bulunan İsmail Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği belirtiliyor. Peki ismi Fuat Avni operasyonunda da bulunan İsmail Büyükçelebi kimdir? İsmail Büyükçelebi aslen nerelidir? Sizde haberimizden yararlanarak İsmail Büyükçelebi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara ulabilirsiniz. Fuat Avni hesabını yöneten 9 kişi gözaltına alındı. Bu isimlerden en ilginci Akif Mustafa Koçyiğit. Mustafa Koçyiğit'in abisi olduğunu iddia eden bir hesap İsmail Büyükçelebi'nin de Fuat Avni hesabı ile iligili olduğunu söyledi. Peki İsmail Büyükçelebi kimdir? İşte konu hakkında merak ettikleriniz.

Son günlerde ortaya atılan iddialar arasında yer alan bir diğer konu ise İsmail Büyükçelebi'nin Gülen'in yerini alacağı oldu. Fuat Avni operasyonunda Twitter hesabını yönettiği iddia edilen isimler arasında yer alan İsmail Büyükçelebi ayn zamanda Gülen'in yakın danışmaları arasında yer alıyor.

GÜLEN'İN YERİNE ADAY OLABİLİR
FETÖ'nün en güçlü olduğu ülke bilindiği üzere ABD. Burada yapılan örgütlenmede Gülen'in en gözde ve güvendiği danıçmanları arasında yer alan isim ise İsmail Büyükçelebi. ABD örgütlenmesinin başında Gülen’den sonra en etkili ismin İsmail Büyükçelebi olduğu ortaya çıktı. Örgütün verdiği tüm kararlarda söz sahibi olan Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği belirtiliyor. FETÖ yapılanmasında 12 imamdan biri olan Büyükçelebi'nin siyasiler ile Gülen arasında aracılık yaptığı ve uzun süredir ABD'de bulunduğu biliniyor.

ABD'de açtıkları vakıf ve kurumlarla ülkedeki akademisyenler, gazeteciler, bürokratlar, siyaset çevreleri ve iş adamlarıyla irtibat halinde olan terör örgütü, ihtiyaç duyduğu anlarda bu ilişkilerini devreye sokarak bilgi, haber ve reklam ile parasal kaynak ve hukuki imtiyaz elde edebiliyor.

İsmail Büyükçelebi Yeni Fetö Lideri

FETÖ'NÜN BEYİN TAKIMI
Soruşturmada 31'i başka soruşturmalardan tutuklu 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 36 kişi gözaltına alındı. 1 numaralı şüpheli ise FETÖ lideri Fetullah Gülen. Eski polisler Ali Fuat Yılmazer, Recep Güven Coşkun Çakar ve Ömer Altıparmak ile "Kozanlı Ömer" kod adlı FETÖ'nün emniyet ve istihbarat imamı Osman Hilmi Özdil, Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Sedat Zavar gibi tutuklu polisler de soruşturma şüphelisi. Görüntülerin yayınladığı siteyi finanse ettiği iddia edilen işadamı Faruk Bayındır hakkında da gözaltı kararı bulunduğu kaydedildi.

İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ KİMDİR?
İsmail Büyükçelebi Fethullah Gülen'in ilk yıllardan beri adamı. Onunla her türlü plan ve prjeyi oluşturan akıl takımından. Cemaat yapılanmasının en büyük 12 imamından biri. FETÖ'nün üst kadrosunda yer Alan İsmail Büyükçelebi için cemaatten yıllar önce ayrılıp iç yüzünü anltan Nurettin Veren şöyle bir olayını anlatmıştı: " Ama bu parlak görüşmelerden sonra, başarılı çalışmalardan sonra, Fethullah Hoca benden endişe etti. Benim devlet ricaliyle yakın temasım, her an irtibatta olmam, arkadaşlar arasında haset yarattı. “Neden siyasilerle Nurettin Bey görüşüyor” dediler. Bunu normal karşıladım. “Ekip halinde hareket edelim” dedim. Şerif Ali Bey’i, Latif Hoca’yı, İsmail Büyükçelebi’yi, Alaaddin Kaya Bey’i alıp, Demirel ve Tansu Hanım’la görüştürdüm. Fotoğrafları da var. Onlara dedim ki, “Yurtdışına gittiğim zaman bu arkadaşlar size gelecek”. Bu arada, benim ön plana çıkmış olmam Hocaefendi’yi rahatsız etmişti, bu isimleri öne çıkarıp beni geriye çekmeyi düşünüyordu. Ben de onu büyük olarak görüyor ve bunu doğal karşılamıştım. Elimle bu isimleri Demirel ve Tansu Hanım’a götürdüm, tanıştırdım. Severek, inanarak götürdüm. Ama anladım ki, bunlar önceden planlanmış. Benim bu kadar ön plana çıkıp, kendisinin yerine geçeceğimi ya da bu işi berbat edeceğimi düşündü. Bu yüzden Gülen beni uzaklaştırmayı planlamış."

FETÖ ABİLERİ ALMANYA'YA KAÇTI
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dört koldan sürdürülen mücadele yurtdışında da yoğunlaştı. Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ifadelerinde örgüt üyelerinin önemli bölümünün ağırlıklı olarak Almanya'ya kaçtığı belirlendi. Dışişleri Bakanlığı, kumpas davalarının savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in ardından örgütün yönetici kadrosu için de harekete geçmişti. Belirlenen 2 bin yönetici arasından 220 üst düzey FETÖ'cünün 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce Almanya'ya kaçtığı belirlendi.

FETÖ operasyonu kapsamında en çok merak edilen isimlerden biri olan İsmail Büyükçelebi herkes tarafından merak konusu oldu. Peki İsmail Büyükçelebi kimdir? İsmail Büyükçeleb'nin FETÖ bağlantısı ne boyutta? Fuat Avni operasyonunda gözaltına alınan isimlerle ilgili ortaya çıkan İsmail Büyükçelebi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.