Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı Eğitim Mahallesi’nde freni patlayan taş yüklü kamyon önce önündeki başka bir kamyona çarptı ardından da kimisi park halinde çevredeki 12 otomobili biçti. Semt pazarının kurulu olduğu bölgeye yakın caddedeki kaza ucuz atlatıldı, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Fatih Caddesi’nden yokuş aşağı inen taş yüklü 16 JNL 48 plakalı Rüstem Ü. idaresindeki kamyonun frenleri boşaldı. İstiklal Caddesi’ne yönelen sürücü, kamyonun hızını aynı işyerine ait başka bir kamyona çarparak kesti. Ancak iki kamyon daha sonra pazar yeri civarındaki kimisi park halinde, kimisi de seyir halindeki 12 araca çarptı. Çarpışmayla birlikte çevrede bulunan PTT trafosu da dağıldı.

Kamyon sürücü kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Maddi hasarın oluştuğu olayda, bölgeye gelen çekiciler hasarlı araçları olay yerinden kaldırdı. Vatandaşlar, kamyonların pazar yerine girmesiyle büyük bir facianın yaşanabileceğini belirterek, “Güzelyalı, tehlikeyi ucuz atlattı” yorumunu yaptı. Polis ekipleri, olayla ilgili tahkikat başlattı.