Ankara'nın Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘Kıbrıs gazilerini eşleriyle birlikte gazi oldukları yerlere geziye göndereceğim’ sözünü yerine getirdi.

Yavru Vatan Kıbrıs’ı hürriyetine kavuşturan Polatlılı gaziler, 40 yıl sonra düşmanla çarpıştıkları topraklara geziye gitti. Kıbrıs gezisine katılan gazi ve yakınlarını yolcu eden Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Kıbrıs’ta gazilik şerefini kazanan hemşehrilerini Yavru Vatan'a göndermekten çok mutlu olduğunu söyledi.
Gazileri yolcu eden Başkan Yıldızkaya, "Bizim gurur kaynağımız olan kahraman gazilerimiz ve eşlerini Yavru Vatan'a göndermekten son derece mutluyum. Gazi ve eşlerine Kıbrıs’ta 40 yıl anılarını hatırlatmak, benim için çok büyük onurdur." dedi.

Kıbrıs gezisine katılan gazi ve yakınları, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya teşekkür etti. Kıbrıs gazileri adına açıklamada bulunan Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Koordinatörü ve Polatlı Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Emekli Albay Kadim Koç, "40 yıl önce çarpıştımız vatan topraklarına 40 yıl sonra huzur ve barış içerisinde gitmemizi sağlayan Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’ya teşekkür ediyorum." diye konuştu.