Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, 25'inci Olağan Genel Kurul'da tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.

Tek liste ile gidilen Genel Kurul'a 163 üye katıldı. Kongrede, cemiyetin tüzüğündeki 2 madde değiştirildi. Yönetim listesine onur kurulu eklenirken, federasyon delegesi sayısı da tekrar belirlendi. Tek liste ile gidilen kongrede 160 kişi oy kullandı. Ay, seçim sonucunda terar başkan seçilerek, güven tazeledi. Başkan İbrahim Ay, kongrede yaptığı konuşmada birlik, beraberlik mesajları verdi. Hedeflerinin mevki ve makam koltuğu arasına sığmayacak kadar büyük olduğunu kaydeden Ay, basın camiasına hizmet etmekten büyük onur duyduklarını söyledi.

Yerel basının güçlendirilmesi adına da çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Ay, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemiz ve kentimiz gerçekten önemli bir süreçten geçiyor. Yaşanan tüm gelişmeler özellikle ekonomik anlamda tüm kesimler gibi yerel basın kuruluşlarını da olumsuz etkiliyor. Yerelde gazete çıkartmak, TV, radyo yayını yapmak artık ciddi maliyetleri de beraberinde getiriyor. Buna bağlı olarak ulusal basın kuruluşları gibi, ciddi bir reklam gelirimizin olmayışı işimizi daha da zorlaştırmakta. Hal böyle olunca çalışan arkadaşlarımızda hak ettikleri maaşları alamıyor. Yeni dönemdeki en önemli çalışmalarımızdan biriside yerel basının ulusal reklam pastasından aldığı payın yükseltilmesi olacaktır. Bu konuda titiz bir rapor hazırlayarak, Ankara’da ilgili kurumlara müracaatta bulunacağız."