Kahramanmaraş düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanırken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde düzenlenecek." açıklaması yaptı.

Anadolu'da Kurtuluş Mücadelesinin kıvılcımını ateşleyen, Gaziantep, urfa başta olmak üzere Anadolu'daki pek çok kentin Kurtuluş mücadelesine örnek ve umut olan Kahramanmaraş 12 Şubat 1920'de Kurtuluşunun 100. Yılını kutlayacak. Kahramanmaraş bu kapsamda bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Kahramanmaraş Kurtuluşunun 100. Yılını Kutlamaya hazırlanırken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sosyal medya hesabından paylaştığı belgede Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılının Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanacağını duyurdu. Şahin açıklamasında şunları yazdı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın talimatıyla Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde düzenlenecek.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve diğer STK'larımızla üzerimize düşeni yapacağız"

Şahin'in bu duyuruyu yapmasının ardından sosyal medyada pek çok kişi Kahramanmaraş'ın düşmana karşı verdiği amansız mücadelenin Gaziantep'e ve tüm Anadolu kentlerine umut olduğunu, Maraş'ın kurtuluşunun daha büyük önem taşıdığını ve Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yılının da Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanmasının daha önemli olduğunu ifade ettiler.

Cumhurbaşkanlığının konuyla ilgili Kahramanmaraş'ın gönlünü alacak bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.