Gaziantep'te geçtiğimiz hafta dershanelere yönelik gerçekleştirilen operasyonların yeni adresi öğrenci yurtları oldu. Polis eşliğinde gerçekleştirilen denetimler sabahın erken saatlerinde başladı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri ile birlikte Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), TEDAŞ ve Maliye ekipleri girdikleri binalarda kendi alanlarıyla ilgili denetim faaliyeti gerçekleştirdi. Kurumlardaki bilgisayar, fatura kayıtları incelemeye alındı.

Denetime polislerin gelmesine tepki gösteren yurt müdürü Nezih Çıtız, "Burada terör örgütü mü var?" diye sordu. Çıtız, denetime gelen yetkiliden 'Alakası yok' cevabını aldı. Yetkili Valilik talimatıyla görevlendirildiklerini belirtirken, Çıtız da terör örgütü yuvası basılmış gibi gelindiğini söyleyerek, “İlk defa polisle karşılaşıyorum. Terör örgütü olur, silahlı örgüt olur, PKK olur, öyle polis gelir. İlk defa bir denetime polisin gelmesine şahit oluyorum. Vali nasıl talimat vermiş anlamıyorum.” dedi.

Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekibi ile birlikte SGK görevlilerinin denetime gittiği bir kız yurdunda da görevlilere Suriyeli öğrencilerin kalıp kalmadığı soruldu. Yurdun yetkilisi gelen ekibin üst kata çıktığını anlatarak, “Bize burada Suriyeli öğrencilerin kalıp kalmadığını sordular. Biz de kalmadığını söyledik. Kendilerine böyle bir ihbar üzerine mi geldiklerini sorduğumuzda bir şey demediler. Ardından vergiye ilişkin bir takım evrakları incelemek istediklerini söylediler. Onları inceledikten sonra da gittiler.” diye konuştu.

Çiçek ve plaket beklerken polis eşliğinde baskına uğradılar

Bir yılda 8 kez denetlenen okulu, bu kez polisle bastılar