Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun önünü keserek atama talebini ileten 2,5 aylık hamile öğretmen adayı bakanı ikna edemedi.

Çeşitli açılış ve temel atma töreni için Edirne’ye gelen Bakan Erdoğlu, öğle namazı için Selimiye Camii’ne geldi. Namazın ardından cami çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Eroğlu, Edirne Hastanesi Şehitliği’ne geçmek üzere hareket etti. Bu sırada adı Ayfer Gülseven Atış olduğunu söyleyen 31 yaşındaki hamile genç bir bayan “Sayın bakanım atanamamış İngilizce öğretmeniyim. Biz sizden atama bekliyoruz.” dedi. Eroğlu ise “Kusura bakma. En büyük tayinler AK Parti hükümeti yapmıştır. Bu her sene devam edecek.” cevabını verdi.

Öğretmen adayı da “Evet bunu biliyorum, farkındayım. Cumhurbaşkanı bizden çocuk istedi, ben şu an hamileyim. Atanmak istiyorum.” karşılığını verince Eroğlu da, “Hayırlı, mübarek olsun. Ama ben Milli Eğitim Bakanı değilim. Milli Eğitim Bakanı gelince şey yaparsın.” cevabını vererek camiden ayrıldı. Bakanın ayrılmasından sonra gözyaşını tutamayan ve heyecandan elleri titreyen Ayfer Gülseven Atış, “Artık sesimizi duyun” çağrısı yaptı.

Şu anda 2,5 aylık halime olduğunu ve atama beklediğini anlatan gözü yaşlı genç öğretmen adayı, “Ben şu anda çalışamıyorum KPSS’ye. Taşikarde hastasıyım sınavlara dahi girsem iyi puan alamayacağım. Şu anda benim önümde 500-600 kişi kaldı. Sadece İngilizce öğretmeleri değil, Ankara’da ki branş için bekleyen tüm arkadaşlarımız için atama bekliyoruz.” dedi.

Atanmanın kendilerinin en doğal hakkı olduğunu dile getiren Gülseven Atış, şunları söyledi: “Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni iyi bir dereceyle bitirdim. Ben şu anda atama bekliyorum. 31 yaşındayım. Bakan bana 'verdik kadroyu' dedi. Bir Haziran, bir Ağustos’da atama olacağı söyleniyor. Hayır biz bunu Haziran’da istiyoruz. Madem haksızlık diyorlar. 2007’de oldu. 2011’de oldu. 80 bin ücretli, 120 bin açık öğretmen var. 500-600 kişi ile çalışıyorsa bu insanlar. Ben eğitim fakültesi mezunu olarak bu atamayı istiyorum. İngilizceyi ana dilim gibi konuşuyorum.”

Tüm branşlar adına konuştuğunu ifade eden Gülseven Atış, “Ben kadrolu öğretmen olmak istiyorum. Lütfen bizim sesimiz olun. Bu bizim hakkımız.” diye konuştu. Gözyaşını tutamayan genç ve hamile öğretmeni, camiye ziyaret için gelen diğer bayanlar teselli vermeye çalıştı.