Gediz Üniversitesi, burs uygulamasında çıtayı bu yıl daha da yukarıya taşıdı. 10 öğrenciden 7’si kesintisiz burslu öğrenim görecek. Bu sene yerleşecek her 10 öğrenciden 4’ü yüzde 50, her 10 öğrenciden 2’si yüzde 25, her 10 öğrenciden 1’i de tam burslu olacak.

Gediz Üniversitesi, hem öğrenim bursundan faydalanacak öğrenci sayısını hem de destek miktarını arttırdı. Kontenjanların yüzde 71.6’sı burslu öğrencilere ayrıldı. Bu oran fakültelerde yüzde 83.8’i buldu; 22 lisans programından 19’unda gençlerin tamamı burslu öğrenim görecek. Eğitim bursu, geçen senelerde olduğu gibi başarısızlık durumunda kesilmeyecek, lisansta hazırlık dahil 7, önlisansta ise 3 yıl sürecek. Ayrıca ücretli olarak Gediz’i kazananlar da derslerinde istenen not ortalamasını yakalamaları halinde burslu öğrenci statüsüne kavuşacak.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ilk yıllarda her iki öğrenciden birine burs verdiklerini, bu desteği her sene yükselttiklerini açıkladı. Amaçlarının hem akademik kaliteyi hem de eğitim kalitesini arttırmak, başarıyı ödüllendirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğunu belirterek, “Başarıyı teşvik ederek geleceğe yatırım yapıyoruz. Her şey daha güzel, daha aydınlık yarınlar için.” dedi. Prof. Dr. Çevik, sözlerine şöyle devam etti: “Gediz Üniversitesi, eğitimde kaliteyi sürekli arttırma hedefiyle kuruldu. Burs imkanlarımızı her yıl daha da zenginleştirmemizin ardında da bu amaç yatıyor, çünkü ülkemize en değerli katkıyı eğitimle sağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitim. Bu nedenle üniversite genelinde 10 öğrencimizden 7’sine, lisansta ise 10 öğrencimizden 8’ine burslu öğrenim hakkı tanıyoruz. Başarısız olsalar bile desteğimizi çekmiyoruz ve normal eğitim süresinin yarısı kadar da uzatıyoruz. Onlara güvendiğimizi, her fırsatta göstermemiz gerekiyor. Önemli olan gençliği kazanmak, bu da onlara güvenerek ve şans vererek gerçekleştirilebilir. Gediz Üniversitesi bursuyla öğrenim görecek öğrencilerimiz, gelecekte bu ülkeye büyük kazanımlar sağlayacak, önemli işler başaracaktır. Bizim için en büyük mutluluk ve gurur kaynağı da işte bu olacaktır.”