Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağılı 150 haneli Beşyol köylüsü su sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. Kar sularının eritilerek kullanıldığı köyün gençleri kilometrelerce öteden içme suyu taşıyor. Susuz diye nam salan köyün bekarları Cumhurbaşkanının 3 çocuk istediği ortamda evlenmek için köylerine su istedi.

2015 Türkiye'sinde Sarıkamış ilçe merkezine 30 km mesafede olan Beşyol Köyü susuzluğa çözüm arıyor. Geçimlerini tarım ve hayvancılıktan kazanan köyün azası Kadir Karadağ, yaşlısıyla genciyle mağdur olduklarını söylüyor. Köylerine hizmet yapılmadığından dert yanan Karadağ, "Her kapı önüne bir kuyu açmışız. Bu kuyularda fare, kurbağa çıkıyor ve o su ile çay demliyoruz, yemek yapıyoruz." dedi.

Ne kazada, ne nahiyede, ne de vilayette ve ne de milletvekillerinden hiç bir kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini aktaran Cevat Yıldız, "Devlet denizin altından yol götürüyor. Denizin üstünden köprü götürüyor. Peki buraya bir su vermiyor mu? Biz Türk vatandaşı değil miyiz? Bunlar ölecekler mi? Bize bir yer göstersin sürsünler. Kadınlarımız bizi eve bırakmıyor. Diyorlar siz erkek değilsiniz? Niye hakkınızı savunmuyorsunuz? Biz nereye gidelim? Türk vatandaşıyız, bu bayrağın altındayız. Yetkililer bize bakmaya mecburdur. Eğer onlarda insan ise Müslüman ise bizim bu sorunumuza, derdimize bir derman bulsunlar." şeklinde konuştu.

KÖYÜN 300 GENCİ EVLENMEK İÇİN SU İSTİYOR

Köyün gençleri ise karı eritip evlerine su taşıdıklarını dile getiriyor. Bu yıl karın da az yağdığını aktaran gençler, dağa çıkıp kar topladıklarını anlatıyor. Bayanların ise ellerine geçen çamurlu suyu kaynattıklarını ve bir süre bekletip çamurun dibe çökmesi ile yemeklerde kullandıklarını ifade ediyor ve 'Bu durumdan haberdar olan diğer köyler 300 kadar gencimize kız vermiyorlar' diye ekliyorlar.

Gençlerden, Ahmet Balta'nın annesi Ayten Balta, 'Şimdi ben oğlumu evereceğim su yüzünden oğlumu evlendiremiyorum" diyor.