Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu yaşanan olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 25 Temmuz 2015 günü saat 22.30 sıralarında, Lice ilçesi Kayacık köyü yol ayrımında, Diyarbakır-Bingöl yolunun kesildiği ve 3 aracın yakıldığı ihbarı üzerine, olay yerine önce 2 Jandarma Özel Harekât Timi, bilahare takviye kuvveti olarak 4 Jandarma Komando Timi'nin 6 zırhlı kobra aracı ile birlikte sevk edildiği ifade edildi.

Açıklamada askeri unsurların olay yerine geldiği esnada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP), bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracın devrildiği, müteakiben askerlerin, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu devrilen ve hasar gören zırhlı kobra aracının içerisinde bulunan bir astsubay ile bir uzman jandarma çavuşun şehit olduğu, bir jandarma astsubay ile 2 uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşının yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyonlara başlandığı vurgulanarak, şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yüce millete taziye ve sabır, yaralılara da acil şifalar temenni edildi.