Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü, Göcek koyları olarak bilinen Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka C tipi mesire yerlerini 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihaleye çıktı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre ihale, 16-17 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak. İlanda 1,18 hektarlık ormanlık alanda Küçük Sarsala C tipi mesire yeri, 1,14 hektarlık ormanlık alanda Göbün C tipi mesire yeri, 1,04 hektarlık ormanlık alanda Akbük C tipi mesire yeri ve 1,93 hektarlık ormanlık alanda Taşyaka C tipi mesire yerinin işletme hakkının kiraya verilmesi işi kapalı teklif açık arttırma usulüyle ihale edileceği belirtildi. İstekliler tekliflerini, “tahmin edilen ilk yıl işletme hakkı kira bedeli” üzerinden arttırmayla verecek. Kiralanacak koylardan Akbük için muhammen bedel 250 bin lira, Taşyaka için 200 bin lira, Göbün için 250 bin lira ve Küçük Sarsala için 150 bin lira olarak belirlendi. İstekliler Akbük için 62 bin 500, Taşyaka için 50 bin, Göbün için 62 bin 500 ve Küçük Sarsala için 57 bin 500 lira geçici teminat yatıracak. Dört koy, 10 yıllığına kiralanacak.

Koyların kiralanması daha önce de gündeme gelmiş ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri üzerine Muğla 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Davalık olan ilk ihalede, koyların 29 yıllığına kiralanacağı belirtilmişti. Bakanlık, söz konusu koyları 9 Nisan 2014 tarihinde C tipi mesire yeri olarak tescillemişti.

'MUĞLA’DA DAĞ TAŞ HER YERDE TALAN VAR'

TEMA Vakfı Muğla Temsilcisi Sergender Sezer, Göcek koylarıyla ilgili mahkeme kararına rağmen hukuksuzluğun devam ettiğini söyledi. Şartnamenin değiştirmiş olabileceğine dikkat çeken Sezer, “Muğla’daki bütün koyları vatandaşlara kapattılar. Mücadele ediyoruz, dava açıyoruz. İhale süreciyle ilgili dava açacağız. Muğla’da dağ taş her yerde talan var.” diye tepki gösterdi.