Niğde'nin Altunhisar ilçesinde tek katlı kerpiç bir evin çökmesi sonucu enkaz altında kalan 4 kişiden 3'ü hayatını kaybetti. Ölen Zeliha Durukan'dan geriye düğünde ve çocuklarıyla çekilmiş fotoğrafları kaldı.

Anne Fadimana Sabanlı (60) ve kızı Zeliha Durukan'ın (25) eşlerinden ayrı olduğu ve kısa süre önce Altunhisar ilçesinde aşağı mahallede bir ev kiraladıkları öğrenildi. Fadimana Sabanlı'nın eşiyle sürekli tartıştığı için kiraya çıktığı iddia edildi. Sabanlı'nın, oğlu zihinsel özürlü Remzi Sabanlı (19), kızı Zeliha Durukan ve torunu Nurcan Durukan (1) ile birlikte yaşadığı belirtildi. Göçük altından çıkarılarak Altunhisar Devlet Hastanesine kaldırılan Zeliha Durukan, kızı Nurcan Durukan ve Remzi Sabanlı hastanede hayatlarını kaybetti. Fadimana Sabanlı'nın durumu ise ciddiyetini koruyor.

Göçük ev içerisinden cansız bedeni çıkarılan Zeliha Durukan, bir buçuk ay önce eşini terk etmiş, 9 yaşındaki oğlunu babasında bırakıp 1 yaşındaki kızı Nurcan'ı alarak annesi Fadimana Sabanlı'nın kiraladığı eve yerleşmişti. Eşi Abdullah Durukan'ın ısrarlarına rağmen evine dönmediği ifade edilen Zeliha Durukan, 1 yaşındaki kızı Nurcan Durukan ile göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Zeliha Durukan'dan geriye düğün ve çocuklarıyla çekilmiş fotoğrafları kaldı.

'DÖVMEDİM, O BENİ TERK ETTİ'

Göçükte eşini ve kızını kaybeden Abdullah Durukan, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin kendisini terk ettiğini ve bir süredir 9 yaşındaki oğluyla yaşadığını söyledi. Geçimini yevmiyecilik yaparak sağladığını aktaran Durukan, eşi Zeli'nin yaklaşık 1 ay önce oğlu Emirkan'ı bırakarak, 1 yaşındaki kızı Nurcan ile babası Fermuz Sabanlı'dan ayrı yaşayan annesi Fadimana Sabanlı'nın evine gittiğini anlattı. Kayınvalidesinin, kaldığı evi yaklaşık 2 ay önce kiraladığını belirten Durukan, eşinin burada kızı, annesi ve 19 yaşındaki zihinsel engelli erkek kardeşi Remzi'yle yaşamaya başladığını dile getirdi.

Kızını ve eşini kaybeden Abdullah Durukan, "Eşim bir ay yedi gün önce beni terk etti. Eşime şiddet falan uygulamadım. Kendisinin ayağı sakattı, bu yüzden engelli maaşı bağlandı. Maaşa bağlanınca kızım Nurcan'ı da alarak beni terk edip gitti. Kovmadım, dövmedim, sövmedim. Evimin kapısı açıktı, keşke geri dönseydi. İkisine de üzülüyorum. Çocuğum da burada öksüz kaldı. İkisine de Allah rahmet eylesin, hakkım helal hoş olsun." dedi.