Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü  Göksun ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahte altını gerçek altın gibi kuyumculara bozdurmaya çalışan dolandırıcı şebekesini ilçe merkezinde suçüstü yakaladı. Altın dolandırıcılarını nefes kesen bir takip neticesinde yakalayan polis ekipleri, şüphelileri etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. 
Olay 20.09.2017 günü saat saat 13.30'da meydana geldi. Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri şüpheli bir bayanın ilçe merkezindeki bir kuyumcuya ugrayarak altın bozdurmaya çalıştığı bilgisi ulaştı. Bayanın durumunu şüpheli gören bir kuyumcunun polisi aramasıyla, kuyumcudan ayrılıp ara sokaklarda kaybolan eskali belirgin bayanı yakalamak için tüm polis ekipleri alarma geçti. Polis ekipleri aynı zamanda ilçe giriş ve çıkışlarını tutarak seyir halindeki araçlar içinde eskale uygun bayanı aradı.
Kısa bir süre sonra polis ekipleri tarafından durdurulan 33 plakalı Peugeot marka araç içerisinde şüpheli bayan görülmesi üzerine araçta bulunan tüm şahıslar yakalandı. Araç içerisinde 31 yaşında G.Ö. ve 35 yaşındaki Ş.Ö. isimli iki bayan ile, 41 yaşındaki B.S. ve 38 yaşındaki E.E. isimli şahıslar yakalandı. Yakalanan 4 şüphelinin araçta bulunan cantalarinda bir kısmı sahte olduğu değerlendirilen 13 parça halinde 320 gr altın ziynet eşyası ele geçirildi.
Yapılan araştırmada, yakalanan şüphelilerden bir bayanın 08.09.2017 günü yine aynı ilçe merkezinde bir başka kuyumcuya sahte altın sattığı ve 2.700 tl dolandırdığı ortaya çıktı. O tarihte meydana gelen altın dolandırıcılığı olayı saniye saniye kamera görüntülerine yansıdı. 
Gözaltına alınan şüpheliler sorgulamak üzere Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, şüpheli şahısların ülke genelinde karışmış olabilecekleri olaylarının tespiti ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.