Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Kürt vatandaşların ikamet ettiği Dededağı Mahallesi gençleri ve vatandaşlar teröre karşı tepki eylemi gerçekleştirdi.

Sabah erken saatlerde Dededağı Mahallesi'nde toplanan gençler ve vatandaşlar 500'e yakın araç konvoyu ile Bafra Askerlik Şubesi önüne geldi. Araçlarından inen gençler, ''Askere ve Polise Kalkan Eller Kırılsın, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'' sloganları attı. İlk önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Dededağı Gençlik Harekatı adına konuşma yapan Çoşkun Aydoğan, ''Güneydoğu'da görev yapan tüm silahlı kuvvetlerimize, polislerimize ve görevlilerin her zaman Dededağı Gençlik Hareketi ve Dededağı halkı olarak yanındayız. Biz Dededağı gençleri olarak onlara moral ve her şekilde destek verdiğimizi, 100 arkadaşımızla beraber gönüllü olarak askere gitmek istediğimizi belirtmek için Bafra Askerlik Şubesi'nin önüne geldik.'' dedi.

Dededağlı gençler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Askere ve polise kalkan eller kırılsın', 'Ne mutlu Türküm'' diyerek slogan atıp Türk bayrağı açtılar. Daha sonra Çoşkun Aydoğan, elinde 300 kişiye yakın imzalı gönüllü askere gitmek için dilekçeyi Bafra Askerlik Şube Başkanı Per. Yzb. Serkan Savaş'a teslim etti. Yavuz Selim Camii imam-hatibi Recep Yıldız, şehit askerler ve polisler için Kur'an-ı Kerim okudu. Dualar edildikten sonra ise kalabalık grup sloganlar atarak, Bafra ilçesi içerisinde konvoy yaparak asri mezarlıkta bulunan Garnizon Şehitliği'ni ziyaret edip tüm şehitler için Fatiha okudu.