Görme engelli Şehmus Çalp, epilepsi hastası 4 çocuğunu tedavi ettirebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor. Yürüme engelli işe Mensure Çalp ile Diyarbakır'dan gelen Şehmus Çalp, "Çocuklarım günde birkaç defa nöbet geçiriyor. O yüzden İstanbul'a gelmek zorundayız. Ancak yol masraflarını bile kaldıramıyorum" diyor.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde oturan ve doğuştan görme engelli olan 39 yaşındaki Şehmus Çalp'in 4 çocuğu da epilepsi hastası. Dicle Üniversitesi'ndeki doktorların, çocukların tedavisinin sadece İstanbul'da yapılabileceğini belirtmesi üzerine yürüme engelli eşi ile yola düşmüş. İstanbul Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan çocuklarının yanından biran bile ayrılmıyor. Ancak tedavi ve yol masrafları Şehmus Çalp'i çaresiz bırakmış. Çocuklarının günde birden fazla nöbet geçirdiğini anlatan Çalp, ambulans çağırmak durumunda kaldıklarını anlatıyor.Çocukların geceleri acil serviste geçirdiğini belirtiyor.

Eşinin ve kendisinin engelli olduğunu dikkat çeken Çalp, “Tedavi için İstanbul Cerrahpaşa’ya geliyorum. Tedavi 5-6 yıl daha sürecek. Kalacak yerim yok. Gidiş-geliş için uçak bileti lazım. Çok zor durumdayım. Allah kimsenin başına vermesin. Çok şükür iki ayağım tutuyor. Ramazan oğlumla beraber çok şükür gidip gelebiliyorum. İnsanlardan tedavi süresince bana yardım etmelerini istiyorum. Bunlar bize Allah’ın emaneti. Çocuklarım için dışarıda yatmaya da razıyım.” şeklinde konuştu.

'ÇOCUĞUMUN BEZİNİ DEĞİŞTİREMİYORUM'

Dicle Üniversitesi’ndeki doktorların kendisine ‘Çocuklara yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Bunları Çapa ya da Cerrahpaşa’ya götür.’ dediğini, kendisinin de İstanbul’un yolunu tuttuğunu belirten Çalp, “Evim kira, 350 lira kira veriyorum. Bin 400 lira özürlü maaşı alıyorum. Yetmiyor. Çocuğumun bezini değiştiremiyorum. İmkanım yok. Keşke imkanım olsa, evlatlarıma canımı versem. Bu akşam acilde kalmayı düşünüyorum. Ceketimi çocuklarımın altına koyuyorum, öylece uyuyorlar. Sabaha kadar dizim ağrıyor. Yatacak yerimiz yok. Çok zor oluyor.” ifadelerini kullandı.