Van’ın Erciş İlçesi Belediye Eş Başkanı DBP'li Diba Keskin, 2 belediye çalışanı ve HDP Erciş İlçe Eş Başkanı Şevval Çadırcı dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Diba Keskin gözaltındaki sorgusu devam ederken avukatları aracılığıyla gönderdiği mesaj da “Erciş'teki yoksulun hakkını boğazımıza götürmedik, insanların rızkını ayakkabı kutularına atmadık. Hak katında da halk katında da alnımız açık gönlümüz rahattır.” dedi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı, dün akşam saatlerinde Ankara'daki terör saldırısına tepki amacıyla düzenlenen ve 'öz yönetim' açıklamasının da yapıldığı basın açıklamasına katılan Erciş Belediye Eş Başkanı Keskin'i, 2 belediye çalışanı ve HDP Erciş İlçe Eş Başkanı Çadırcı'yı 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı' iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına aldı. Eş Başkan Keskin ve diğer 3 kişinin gözaltına alınmasından sonra belediye çalışanları ile bir grup vatandaş, Sahil Kent Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Gece saatlerinden itibaren Emniyet Müdürlüğü binası önündeki bekleyişlerini sürdüren kalabalık, 'İrademe dokunma' pankartı açtı.

Başkan Keskin ve 3 kişinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ederken, yapılan gözaltılar ilçede tepkiyle karşılandı. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya'nın da destek amacıyla geldiği Erciş'te bugün belediyenin toplu taşıma araçları sefer yapmazken, çöpler de toplanmadı.

“YOKSULLAR İÇİN GİRİŞTİĞİMİZ MÜCADELEDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Bugün gözaltına alınan ve Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu devam eden Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin avukatları aracılığıyla açıklama yaptı.

Eş başkan Keskin, ezilen halklar için sürdürdükleri mücadeleden geri adım atmayacaklarını vurguladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: ''Görev süresi boyunca gerek ben gerekse arkadaşlarım Erciş için Erciş'te yaşayan halklar için adil, şeffaf ve eşit hizmet vermeye çalıştık. Erciş'te yaşayan yerliler, Kürtler veya Kırgızlar bu çoğulcu ve halkçı yönetim anlayışımızda ilk defa kendi temsiliyetlerini buldu ve aynı minderde beraber kardeşçe oturmaya başladı. İktidarları rahatsız eden de aslında buydu. Ve şu an sizden ayrı yerde durmamın sebebi de biraz budur. Çünkü el ele vermiş, sevgiyle kardeşçe aynı hayatı sürdüren kendilerine ortak bir gelecek kurmaya çalışan halklar, iktidarların korktuğu en ciddi şeydir. Bunun farkındayız ancak ezilen halklar, yoksullar için giriştiğimiz mücadeleden geri adım atmayacağız. Bizleri güzelliğiyle yaratan Allah'a şükürler olsun ki Erciş'teki yoksulun hakkını boğazımıza götürmedik, insanların rızkını ayakkabı kutularına atmadık. Hak katında da halk katında da alnımız açık gönlümüz rahattır."

Eş başkan Keskin, mesajının son kısmında ise şunları dile getirdi: ' Gözaltı süresi boyunca dışarıda bekleyen, gönlü bizimle olan herkese yüzlerce kez teşekkür ederim. Her birinizin her fırsatta güce, iktidara veya zalime karşı halklardan yani mazlumlardan yana tavır almaya devam edeceğinize inanıyorum. Belediyedeki arkadaşlarımızın da 'Kendimizi de kentimiz de biz yöneteceğiz' şiarı ve halkçı belediyecilik ilkesiyle daha çok çalışacaklarından hiç şüphem yok. En kısa zamanda bir arada olmak umuduyla sevgiyle kalın.”