Ünlü sanatçı Gülben Ergen, Mersin’in Akdeniz ilçesinde yaptırılan Yakaköy Çocuklar Gülsün Diye Özgecan Aslan Anaokulu’nun açılışında fenalaştı. Eşi Erhan Çelik tarafından kucaklanarak içeriye alınan Ergen için anaokuluna sağlık ekibi çağırıldı. Ambulansla gelen ekibin müdahalesi sonrası kalabalığa yapılan açıklamada, Ergen’in sağlık durumunun iyi olduğu, muhtemelen tansiyon düşmesine bağlı bir rahatsızlık yaşadığı belirtildi.

Anaokulu öğrencilerinin gösterisiyle başlayan törene Ergen, Tarsus’ta geçtiğimiz aylarda vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın ailesiyle katıldı. Törende Özgecan’ın annesi ve kız kardeşinin elini bırakmayan Ergen, burada yaptığı konuşmada bu tür acı olayların yaşanmaması için ailelere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Ergen, özellikle annelerden çocukları sevgiyle yetiştirmelerini istedi. Törende Vali Özdemir Çakacak tarafından Gülben Ergen ile Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Elvan Oktar’a şilt taktim edildi.

Daha sonra anaokulunun açılış kurdelası Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülben Ergen, Özgecan Aslan’ın annesi, babası ve kardeşleri tarafından kesildi. Bu esnada sanatçı Gülben Ergen fenalaştı. Eşi televizyoncu Erhan Çelik tarafından içeriye alınan Ergen için sağlık ekibi istendi. Ambulansla anaokuluna gelen sağlık ekibi içeride bulunan Ergen’e müdahale etti. Ergen’in sağlık durumunun iyi olduğu, tansiyon düşmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık yaşadığı ifade edildi.