Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belde belediyesi tarafından bu sene ikincisi düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinin Suruç'ta yaşanan terör saldırısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Gülüç Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, gençlere yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. Saldırıda hayatını kaybeden 32 kişiye Allah'tan rahmeti kederli ailelerine başsağlığı dileyen Demirtaş, yaralılara da acil şifalar diledi.

Demirtaş açıklamasında şunları kaydetti: "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde basın açıklaması yapan gruba yönelik gerçekleşen terör saldırısı tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de derin üzüntüye sevk etmiştir. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleşen ve 32 gencimizin yaşamını yitirmesine, çok sayıda gencimizin yaralanmasına neden olan bu menfur terör saldırısını kınıyor ve saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Yapılan bu tür insanlık dışı saldırıların ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacağına olan inancımız tamdır.

Ülkemize ve milletimize yönelik bu tür insanlık dışı saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Saldırı ne amaçla yapılmış olursa olsun terörün dili, dini, ırkı olmadığı bir kez daha görülmüştür. Halkımızın anlayışına sığınarak yaşanan saldırının yaşattığı üzüntüyü paylaşmak amacıyla Gülüç Belediyesi olarak bu yıl ikincisini 24 ve 25 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız Gülüç Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri ileri bir tarihe ertelenmiştir. Geleneksel sünnet şölenimiz ise gerçekleşecek olup sadece konserler iptal edilmiştir. Bu vesile ile saldırıda hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum."