Hakkari Belediye personeli, STK temsilcileri ve vatandaşlar, Cizre'de yaşananlar ve tutuklu belediye eş başkanları için oturma eylemi yaptı.

Belediye önünde yapılan eylemde grup adına basın açıklamasını Belediye Meclis Üyesi Nasrettin Arslan okudu. Arslan, “Artık yeter. Daha fazla tabut taşımak istemiyoruz. Her gün durum daha da kötüye doğru gidiyor. Her gün ocaklara ateş düşüyor. Savaş çığırtkanlığının yapıldığı her saat, her gün yaşamını yitirenlere yenileri ekleniyor.
Ortalık kan gölüne dönmüşken Başbakan maç izliyor, Cumhurbaşkanı ise savaşın nedenini sorgulayan yüreği yanık asker yakınlarını 'karaktersiz' olmakla itham ediyor. Cumhurbaşkanı'nın 400 vekil açıklamasını yayınladığı için AKP danışmanı gazeteciler, bir başka basın kuruluşuna saldırılması için çağrılar yapıyorlar ve çağrıları anında karşılık buluyor. Anlaşılan artık 'Yüzde 50’yi zor tutuyoruz' gibi bir dertleri yok, aksine 'ne duruyorsunuz, haydi sokağa' diyorlar. Bu ırkçı güruh insanların yaşamlarına, evlerine, işyerlerine, demokratik siyaset yürüten parti binalarına, yolcu otobüslerine saldırmakta ve halkların birlikte yaşam iradesine zarar vermektedir. Asli görevi insan yaşamını korumak olan güvenlik güçleri bu olaylara sessiz kalmakta, çoğu yerde olaylar güvenlik güçlerinin gözetiminde yapılmaktadır. Özel harp dairesinin organizasyonu olan saldırıları şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Saldırıları seyreden hükümet yapılan her saldırının suç ortağı olacaktır. Bu nedenle derhal gerekli tedbirler alınmalıdır.” çağrısında bulundu.

Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Yüreğimize her gün bir kor düşerken, ülkemiz hızla bir iç savaş eşiğine doğru giderken vicdansızlar anket sonuçlarını bekliyorlar. Susmamızı istiyorlar, susmayacağız. Savaşa devam dememizi istiyorlar, demeyeceğiz. İtaat etmemizi, boyun eğmemizi istiyorlar, eğmeyeceğiz. Vicdanlarımız kurusun, gözlerimiz görmesin, kulaklarımız duymasın, insanlıktan çıkalım istiyorlar, bedeli ne olursa olsun insanlıktan çıkmayacağız, insanlık onuruna sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar halklarımız oynanan oyunları bozacak ve sağduyulu davranacaktır. söyledi

Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün bu yaşananlarla bağlantılı olarak; çocuklarımızın canlarına mal olan savaşı, işkenceleri, göz altıları, adalet adına keyfi saray uygulamalarını, doğa katliamlarını, diktatöryal yönetimi kabul etmeyen binlerce insan gözaltına alınmış, tutuklanmış ve sürgün edilmiştir. Tüm gözaltılar ve tutuklamalar gibi ilimizdeki tutuklama ve gözaltılar da yaşanan savaş konseptinin devamıdır. Savaşı, kıyımı, tutuklamaları mahkûm ediyoruz. Eş başkanlarımız ve tüm tutuklular bir an önce serbest bırakılmalıdır. Bugün ve her perşembe savaş bitene, eş başkanlarımız serbest bırakılana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Son günlerde yaşanan tüm saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı diliyoruz.”