Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Bölgesinde teröristler dün gece taciz ateşi açtı. Kuzey Irak sınırından yapılan taciz ateşine karşılık veren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Sıcak saatlerin yaşandığı bölgede güvenlik güçleri bölgeyi Obüsler ve Skorskylerle bombaladı. Hakkari Valiliği'nin 2 yıl aradan sonra ilk kez bir operasyona izin verdiği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre; Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı (Hakkâri) Dağlıca Üs Bölgesine Doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırlar üzerine müdahale eden güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Bölgeye havadan ve Obüslerle müdahale edildi.

Hakkari Valiliği'nin 2 yıl aradan sonra ilk kez bir operasyona izin verdiği o yüzden taciz ateşine bu denli bir karşılık verildiği iddia edildi.

Öte yandan yaşanan çatışma dolayısı ile Yüksekova ilçe merkezinde herhangi bir olay çıkmasına karşın güvenlik güçlerinin tedbirlerini almaları konusunda talimat verildiği öğrenildi.